Kövér Lászlótól kéri az ÁSZ, hogy büntesse meg a képviselőket, akik a székházuknál tüntettek

politika
2019 március 26., 09:13
comments 181
Ezekkel a matricákkal próbáltak az ÁSZ elnöke szerint anyagi előnyhöz jutni az ellenzéki pártok, amelyek a ragasztgatással szerinte még anyagi kárt is okoztak.
photo_camera Ezekkel a matricákkal próbáltak az ÁSZ elnöke szerint anyagi előnyhöz jutni az ellenzéki pártok, amelyek a ragasztgatással szerinte még anyagi kárt is okoztak. Fotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

2019. február 10-én ellenzéki képviselők demonstráltak az Állami Számvevőszék székházánál. Domokos László, az ÁSZ elnöke most levélben fordult Kövér Lászlóhoz, a parlament házelnökéhez, hogy indítson eljárást ellenük.

link Forrás

A történetet Jakab Péter, a Jobbik országgyűlési képviselője írta meg Facebookján. Mint írta, Domokos szerint azért van szükség az eljárásra, mert a képviselők

  • az ÁSZ bírálásával veszélyeztették az alkotmányos rendet;
  • Domokos furcsa logikája szerint azzal, hogy a székházra a "Fidesz pártszékház" matricát ragasztották, a saját pártjaiknak akartak anyagi előnyt szerezni;
  • mi több, szerinte a matrica "anyagi kárt okozott" az ÁSZ székházának tábláján.

LOL, mondanám erre, ha 2010-et írnánk, de a jelek szerint pár évtizeddel távolabb értünk földet a múltban. Az Állami Számvevőszék elnöke ugyanis levele alapján véleménynyilvánításban találta bűnösnek az ellenzéki képviselőket, akik bírálni merték szervezetét, mely éppen megfellebbezhetetlen, százmilliós bírságokat szab ki ellenzéki pártokra. A február 10-i demonstrációjukon az ellenzéki pártok amúgy pont ez ellen a gyakorlatuk ellen tiltakoztak. (Via Mérce.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.