Öngyilkos lett a Sandy Hook-i mészárlás egyik áldozatának apja

Jeremy Richman (a kép jobb szélén, félig takarásban) Joe Biden, az Egyesült Államok akkori alelnökének társaságában 2013. december 10.én a Fehér Házban.Fotó: WIN MCNAMEE/AFP

Holtan találták connecticuti otthonában a 49 éves Jeremy Richmant. A 2012-es, húsz gyerek életét követelő Sandy Hook-i iskolai mészárlás egyik áldozatának édesapja a jelek szerint öngyilkosságot követett el. "A haláleset öngyilkosságnak tűnik, de nem fogunk semmilyen részletet nyilvánosságra hozni a módszerről, vagy a haláleset egyéb körülményeiről, csak annyit kívánunk jelezni, hogy a haláleset körülményei nem tűnnek gyanúsnak" - közölte a helyi rendőrség.

Richman és neje egyike volt azoknak a szülőknek, akik pert indítottak Alex Jones, az Infowars nevű összeesküvés-elméleteket és egyéb szélsőjobboldali őrületeket terjesztő álhírcsatorna műsorvezetője ellen. Jones szerint ugyanis a Sandy Hook-i mészárlás valójában hoax volt, színészekkel játszották el az eseményeket.

Jones amúgy részvétét fejezte ki Richman halála miatt, de továbbra is kitart amellett, hogy neki van igaza, és az áldozatok hozzátartozói mind hazudnak. 

Az öngyilkosság megelőzhető. Ha bajban van, lelki gondok, sötét gondolatok nyomasztják, kérhet segítséget! 

(Via The New York Post, Newstimes)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.