A családja biztonságára hivatkozva mondott le a jelöltségről az ellenzék újpesti polgármester-jelöltje

politika
2019 március 27., 9:35
comments 179

"Mint mindenki más számára, nekem is a családom és a családom biztonsága az első" - írta a Magyar Hang szerkesztőségének eljuttatott közleményében Szalma Botond. Szalma egykor a KDNP budapesti elnöke is volt elnökét, akit 2014-ben több konfliktus után kizártak pártjából. Szalma lett volna az ellenzék újpesti polgármester-jelöltje az őszi önkormányzati választásokon.

Szalma később, a Magyar Hangnak nyilatkozva már arról beszélt, hogy nincs szó semmiféle fenyegetésről, amelyre közleménye megfogalmazásából következtetni lehetne. De hogy akkor pontosan mire is gondolt, arról csak annyit mondott, hogy egy olyan családi ügy, amiről nem szeretne beszélni. "Meg kellett, hogy lépjem" - mondta, hozzátéve, hogy több hónapos előkészítés, illetve a hivatalos bejelentés után három héttel nyilvánvalóan nem viccből tesz ilyet.

Szalma közleményében arról ír, hogy továbbra is "teljes mellszélességgel" támogatja az újpesti ellenzéki pártok összefogását "az újpesti kormánypárt és a kormánypárti polgármester leváltása érdekében, mert a közélet békéjére, tisztességen és becsületen alapuló városvezetésre van szükség Újpesten is".

A Szalma jelöltségét támogató ellenzéki pártok közös közleményükben csak arról írtak, hogy továbbra is együtt, közös listán, egy polgármester-jelöltet támogatva kívánnak indulni a választásokon. Közleményükben arra kérték a választókat, hogy fogadják el Szalma döntését. (Via Magyar Hang, Újpesti Hírmondó)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt