A családja biztonságára hivatkozva mondott le a jelöltségről az ellenzék újpesti polgármester-jelöltje

"Mint mindenki más számára, nekem is a családom és a családom biztonsága az első" - írta a Magyar Hang szerkesztőségének eljuttatott közleményében Szalma Botond. Szalma egykor a KDNP budapesti elnöke is volt elnökét, akit 2014-ben több konfliktus után kizártak pártjából. Szalma lett volna az ellenzék újpesti polgármester-jelöltje az őszi önkormányzati választásokon.

Szalma később, a Magyar Hangnak nyilatkozva már arról beszélt, hogy nincs szó semmiféle fenyegetésről, amelyre közleménye megfogalmazásából következtetni lehetne. De hogy akkor pontosan mire is gondolt, arról csak annyit mondott, hogy egy olyan családi ügy, amiről nem szeretne beszélni. "Meg kellett, hogy lépjem" - mondta, hozzátéve, hogy  több hónapos előkészítés, illetve a hivatalos bejelentés után három héttel nyilvánvalóan nem viccből tesz ilyet.

Szalma közleményében arról ír, hogy továbbra is "teljes mellszélességgel" támogatja az újpesti ellenzéki pártok összefogását "az újpesti kormánypárt és a kormánypárti polgármester leváltása érdekében, mert a közélet békéjére, tisztességen és becsületen alapuló városvezetésre van szükség Újpesten is".

A Szalma jelöltségét támogató ellenzéki pártok közös közleményükben csak arról írtak, hogy továbbra is együtt, közös listán, egy polgármester-jelöltet támogatva kívánnak indulni a választásokon. Közleményükben arra kérték a választókat, hogy fogadják el Szalma döntését. (Via Magyar Hang, Újpesti Hírmondó)