A családja biztonságára hivatkozva mondott le a jelöltségről az ellenzék újpesti polgármester-jelöltje

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

"Mint mindenki más számára, nekem is a családom és a családom biztonsága az első" - írta a Magyar Hang szerkesztőségének eljuttatott közleményében Szalma Botond. Szalma egykor a KDNP budapesti elnöke is volt elnökét, akit 2014-ben több konfliktus után kizártak pártjából. Szalma lett volna az ellenzék újpesti polgármester-jelöltje az őszi önkormányzati választásokon.

Szalma később, a Magyar Hangnak nyilatkozva már arról beszélt, hogy nincs szó semmiféle fenyegetésről, amelyre közleménye megfogalmazásából következtetni lehetne. De hogy akkor pontosan mire is gondolt, arról csak annyit mondott, hogy egy olyan családi ügy, amiről nem szeretne beszélni. "Meg kellett, hogy lépjem" - mondta, hozzátéve, hogy  több hónapos előkészítés, illetve a hivatalos bejelentés után három héttel nyilvánvalóan nem viccből tesz ilyet.

Szalma közleményében arról ír, hogy továbbra is "teljes mellszélességgel" támogatja az újpesti ellenzéki pártok összefogását "az újpesti kormánypárt és a kormánypárti polgármester leváltása érdekében, mert a közélet békéjére, tisztességen és becsületen alapuló városvezetésre van szükség Újpesten is".

A Szalma jelöltségét támogató ellenzéki pártok közös közleményükben csak arról írtak, hogy továbbra is együtt, közös listán, egy polgármester-jelöltet támogatva kívánnak indulni a választásokon. Közleményükben arra kérték a választókat, hogy fogadják el Szalma döntését. (Via Magyar Hang, Újpesti Hírmondó)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.