A Magosz tovább őrjöng azon, hogy egy bolt olcsón adta a tejet

gazdaság
2019 március 27., 11:23
comments 428
photo_camera Jakab István, a Magosz elnöke, a magyar országgyűlés egykori fideszes alelnöke március 26-án azért demonstrált, mert egy boltlánc olcsón árulja az olcsón vásárolt tejet. Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Elképesztő botrány van a magyar élelmiszerkereskedelemben: a Penny Market olcsón adta a tejet! Döbbenet! A cég mindezt azzal indokolta, hogy bár ők próbáltak magyar tejet venni, de abból nem volt elég, ezért végül kénytelenek voltak a magyar termelői árnál jóval olcsóbban Szlovákiából beszerezni a tejet, a gazdasági tevékenységükből eredő árelőnyüket pedig átengedték a vásárlóknak.

Így lehetett, hogy mindössze 135 forintos literenkénti áron dobhatták piacra a szlovák UHT-tejet. Ez 14 forintos árcsökkenés.

Naivan azt gondolhatnánk, hogy a fogyasztó csak jól jár, ha olcsóbban vehet valamit. Nem így a Magosz! Elnökük, Jakab István szerint "a vásárlókkal szemben is tisztességtelen" a Penny Market, amikor olcsón árulja a tejet. Azét velük "is", mert a Magosz szerint a Penny a tejet a szlovák termelőknél sokkal drágában adó, a cég szükségleteit kielégíteni nem tudó magyar gazdákkal szemben is tisztességtelen volt. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt