A Magosz tovább őrjöng azon, hogy egy bolt olcsón adta a tejet

gazdaság
2019 március 27., 11:23
Jakab István, a Magosz elnöke, a magyar országgyűlés egykori fideszes alelnöke március 26-án azért demonstrált, mert egy boltlánc olcsón árulja az olcsón vásárolt tejet.
photo_camera Jakab István, a Magosz elnöke, a magyar országgyűlés egykori fideszes alelnöke március 26-án azért demonstrált, mert egy boltlánc olcsón árulja az olcsón vásárolt tejet. Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Elképesztő botrány van a magyar élelmiszerkereskedelemben: a Penny Market olcsón adta a tejet! Döbbenet! A cég mindezt azzal indokolta, hogy bár ők próbáltak magyar tejet venni, de abból nem volt elég, ezért végül kénytelenek voltak a magyar termelői árnál jóval olcsóbban Szlovákiából beszerezni a tejet, a gazdasági tevékenységükből eredő árelőnyüket pedig átengedték a vásárlóknak.

Így lehetett, hogy mindössze 135 forintos literenkénti áron dobhatták piacra a szlovák UHT-tejet. Ez 14 forintos árcsökkenés.

Naivan azt gondolhatnánk, hogy a fogyasztó csak jól jár, ha olcsóbban vehet valamit. Nem így a Magosz! Elnökük, Jakab István szerint "a vásárlókkal szemben is tisztességtelen" a Penny Market, amikor olcsón árulja a tejet. Azét velük "is", mert a Magosz szerint a Penny a tejet a szlovák termelőknél sokkal drágában adó, a cég szükségleteit kielégíteni nem tudó magyar gazdákkal szemben is tisztességtelen volt. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.