A Magosz tovább őrjöng azon, hogy egy bolt olcsón adta a tejet

Jakab István, a Magosz elnöke, a magyar országgyűlés egykori fideszes alelnöke március 26-án azért demonstrált, mert egy boltlánc olcsón árulja az olcsón vásárolt tejet.Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Elképesztő botrány van a magyar élelmiszerkereskedelemben: a Penny Market olcsón adta a tejet! Döbbenet! A cég mindezt azzal indokolta, hogy bár ők próbáltak magyar tejet venni, de abból nem volt elég, ezért végül kénytelenek voltak a magyar termelői árnál jóval olcsóbban Szlovákiából beszerezni a tejet, a gazdasági tevékenységükből eredő árelőnyüket pedig átengedték a vásárlóknak.

Így lehetett, hogy mindössze 135 forintos literenkénti áron dobhatták piacra a szlovák UHT-tejet. Ez 14 forintos árcsökkenés.

Naivan azt gondolhatnánk, hogy a fogyasztó csak jól jár, ha olcsóbban vehet valamit. Nem így a Magosz! Elnökük, Jakab István szerint "a vásárlókkal szemben is tisztességtelen" a Penny Market, amikor olcsón árulja a tejet. Azét velük "is", mert a Magosz szerint a Penny a tejet a szlovák termelőknél sokkal drágában adó, a cég szükségleteit kielégíteni nem tudó magyar gazdákkal szemben is tisztességtelen volt. (Via MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.