Álhír miatt akartak romákat lincselni Párizs közelében

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Kis híján tragédiát okozott egy, a francia közösségi médiában terjedő álhír. Hétfőn jelentek meg üzenetek arról, hogy a Párizst környező Ile-de-France megyében egy fehér kisbusszal közlekedő romák gyerekeket próbáltak elrabolni. Bár a rendőrség már aznap jelezte, hogy ezek álhírek, ez nem akadályozott meg két nagyobb csoportot abban, hogy bosszúból romákat próbáljanak meglincselni.

Egy nagyobb társaság hétfő este nyolc körül Clichy-sous-Bois-ban berontott egy romák lakta házba. A megtámadottaknak sikerült elmenekülniük, egy közeli bevásárlóközpontban húzták meg magukat. A rendőrség 19 támadót vett őrizetbe, közölük hármat gyorsított eljárásban már szerdán bíróság elé állítottak. Az ügyészség azt nem közölte, hogy a többi letartóztatottnak mi lett a sorsa.

Ahogy azt sem, hogy mi van azzal a mintegy ötven emberrel, akik egy órával a clichy-i támadás után a szomszédos Bobignyban botokkal és késekkel felfegyverkezve rohantak le egy romatábort, ahol lakókocsikat gyújtogattak. (Via MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.