Álhír miatt akartak romákat lincselni Párizs közelében

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Kis híján tragédiát okozott egy, a francia közösségi médiában terjedő álhír. Hétfőn jelentek meg üzenetek arról, hogy a Párizst környező Ile-de-France megyében egy fehér kisbusszal közlekedő romák gyerekeket próbáltak elrabolni. Bár a rendőrség már aznap jelezte, hogy ezek álhírek, ez nem akadályozott meg két nagyobb csoportot abban, hogy bosszúból romákat próbáljanak meglincselni.

Egy nagyobb társaság hétfő este nyolc körül Clichy-sous-Bois-ban berontott egy romák lakta házba. A megtámadottaknak sikerült elmenekülniük, egy közeli bevásárlóközpontban húzták meg magukat. A rendőrség 19 támadót vett őrizetbe, közölük hármat gyorsított eljárásban már szerdán bíróság elé állítottak. Az ügyészség azt nem közölte, hogy a többi letartóztatottnak mi lett a sorsa.

Ahogy azt sem, hogy mi van azzal a mintegy ötven emberrel, akik egy órával a clichy-i támadás után a szomszédos Bobignyban botokkal és késekkel felfegyverkezve rohantak le egy romatábort, ahol lakókocsikat gyújtogattak. (Via MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,45 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.