Álhír miatt akartak romákat lincselni Párizs közelében

Kis híján tragédiát okozott egy, a francia közösségi médiában terjedő álhír. Hétfőn jelentek meg üzenetek arról, hogy a Párizst környező Ile-de-France megyében egy fehér kisbusszal közlekedő romák gyerekeket próbáltak elrabolni. Bár a rendőrség már aznap jelezte, hogy ezek álhírek, ez nem akadályozott meg két nagyobb csoportot abban, hogy bosszúból romákat próbáljanak meglincselni.

Egy nagyobb társaság hétfő este nyolc körül Clichy-sous-Bois-ban berontott egy romák lakta házba. A megtámadottaknak sikerült elmenekülniük, egy közeli bevásárlóközpontban húzták meg magukat. A rendőrség 19 támadót vett őrizetbe, közölük hármat gyorsított eljárásban már szerdán bíróság elé állítottak. Az ügyészség azt nem közölte, hogy a többi letartóztatottnak mi lett a sorsa.

Ahogy azt sem, hogy mi van azzal a mintegy ötven emberrel, akik egy órával a clichy-i támadás után a szomszédos Bobignyban botokkal és késekkel felfegyverkezve rohantak le egy romatábort, ahol lakókocsikat gyújtogattak. (Via MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.