Jet-skivel próbált elmenekülni Ausztráliából egy körözött brit

Az Ausztrál Szövetségi Rendőrség felvétele a jet-skiről, amivel a körözött brit megpróbált elszökni AusztráliábólFotó: Ausztrál Szövetségi Rendőrség - közkincs

Ausztrália északi partjainál, egy távoli szigeten fogtak el az ausztrál rendőrök egy kábítószeres ügyek miatt körözött, 57 éves brit állampolgárt. A férfi, akinek a nevét nem közölték, jet-skivel próbálta elhagyni az országot. Bár kiindulópontjának Ausztrália legészakibb csücskét választotta, így is bő száz kilométert kellett volna megtennie Pápua Új-Guineáig.

A rendőrség tájékoztatása szerint a szökevény hétfőn az Ausztrál kontinensről, a queenslandi Punsand-öbölből indult, és végül a Saibai szigeteknél fogták el. Vagyis bármilyen valószínűtlennek is tűnik ez, majdnem sikerült elérnie Pápua Új-Guineát. A Saibai-sziget már csak két kilométernyire van a szigetországtól.

A jet-ski oldalról.Fotó: HANDOUT/AFP

"Ez az elfogás fontos üzenet minden leendő szökevénynek: a mi kezünk mindenhova elér Ausztráliában" - közölte az Ausztrál Szövetségi Rendőrség szóvivője a sikeres elfogás után. (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.