Jet-skivel próbált elmenekülni Ausztráliából egy körözött brit

külföld
2019 március 27., 10:30
comments 24
Az Ausztrál Szövetségi Rendőrség felvétele a jet skiről, amivel a körözött brit megpróbált elszökni Ausztráliából
photo_camera Az Ausztrál Szövetségi Rendőrség felvétele a jet-skiről, amivel a körözött brit megpróbált elszökni Ausztráliából Fotó: Ausztrál Szövetségi Rendőrség - közkincs

Ausztrália északi partjainál, egy távoli szigeten fogtak el az ausztrál rendőrök egy kábítószeres ügyek miatt körözött, 57 éves brit állampolgárt. A férfi, akinek a nevét nem közölték, jet-skivel próbálta elhagyni az országot. Bár kiindulópontjának Ausztrália legészakibb csücskét választotta, így is bő száz kilométert kellett volna megtennie Pápua Új-Guineáig.

A rendőrség tájékoztatása szerint a szökevény hétfőn az Ausztrál kontinensről, a queenslandi Punsand-öbölből indult, és végül a Saibai szigeteknél fogták el. Vagyis bármilyen valószínűtlennek is tűnik ez, majdnem sikerült elérnie Pápua Új-Guineát. A Saibai-sziget már csak két kilométernyire van a szigetországtól.

A jet ski oldalról.
photo_camera A jet-ski oldalról. Fotó: HANDOUT/AFP

"Ez az elfogás fontos üzenet minden leendő szökevénynek: a mi kezünk mindenhova elér Ausztráliában" - közölte az Ausztrál Szövetségi Rendőrség szóvivője a sikeres elfogás után. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.