Jet-skivel próbált elmenekülni Ausztráliából egy körözött brit

Több 444 videó?
Szeretném
Az Ausztrál Szövetségi Rendőrség felvétele a jet-skiről, amivel a körözött brit megpróbált elszökni AusztráliábólFotó: Ausztrál Szövetségi Rendőrség - közkincs

Ausztrália északi partjainál, egy távoli szigeten fogtak el az ausztrál rendőrök egy kábítószeres ügyek miatt körözött, 57 éves brit állampolgárt. A férfi, akinek a nevét nem közölték, jet-skivel próbálta elhagyni az országot. Bár kiindulópontjának Ausztrália legészakibb csücskét választotta, így is bő száz kilométert kellett volna megtennie Pápua Új-Guineáig.

A rendőrség tájékoztatása szerint a szökevény hétfőn az Ausztrál kontinensről, a queenslandi Punsand-öbölből indult, és végül a Saibai szigeteknél fogták el. Vagyis bármilyen valószínűtlennek is tűnik ez, majdnem sikerült elérnie Pápua Új-Guineát. A Saibai-sziget már csak két kilométernyire van a szigetországtól.

A jet-ski oldalról.Fotó: HANDOUT/AFP

"Ez az elfogás fontos üzenet minden leendő szökevénynek: a mi kezünk mindenhova elér Ausztráliában" - közölte az Ausztrál Szövetségi Rendőrség szóvivője a sikeres elfogás után. (Via BBC)