Jó reggelt, ma legfeljebb 17 fokot ingadozhat a hőmérséklet

2019 március 27., szerda 4:32
31
Magyarország aktuális időjárása 2019. mrcius 27-én, hajnali 6:20-kor Grafika: OMSZ

Azok, akik a nap különböző szakaiban is aktívak terveznek ma lenni, alaposan ki kell találniuk az öltözetüket, nehogy úgy járjanak, mint én tegnap. Én ugyanis úgy jártam, hogy délutánra púposra rakhattam a táskámat azokkal a ruharétegekkel, amelyek nélkül hajnalban még minden bizonnyal megfagytam volna.

Ez a veszély, mármint a konkrét megfagyás, valójában keveseket érint ezen a szép, koratavaszi hajnalon. A meteorológia jelentése szerint a Viharsarkon kívül elvétve akad egy-két aprócska folt az országban, ahol fagypont alatti a hőmérséklet, Budapesten pedig egyenesen hét fok volt már hajnal hatkor is.

Az előrejelzés szerint délelőtt lassan csökkenni kezd a felhőzet az ország fölött, a legtöbb helyen napos időre számíthatunk. Kivéve az Alpokalján, ahol megmarad a felhőzet, és akár jelentéktelen záporok is előfordulhatnak.

Délelőtt nyugaton 6-7, az ország középső részein 7-9, a legkeletibb csücskében 5 fok körül alakulhat a hőmérséklet. Délután a nyugati határvidékeken továbbra is legfeljebb 8-9 fok lesz, a Dunántúl többi részén 10-12, a keleti csücsökben 10, az Alföld többi részén 12-14 fok várható. Éjszaka megint erős lehűlés jöhet, így csütörtökön ismét húsz foknál is nagyobb lehet a különbség a napi minimum és maximum hőmérsékletek között.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt