Patkányt szagolt a börtönőr, drogot és mobilokat talált

Drogokkal, telefonnal, pénzzel kitömött döglött patkányokat dobáltak be a dorseti Guys Marsh börtönbe szervezett bűnözői körök, jelentette a Reuters a brit hatóságokra hivatkozva.

A börtönőröknek elsőre csak a patkánytetemek tűntek fel, de amikor három dögöt áttanulmányoztak, hosszú varrást találtak a gyomruk mentén. Mint kiderült, az állatokat gondosan preparálták: kibelezték a rágcsálókat, majd az így keletkező üregbe csempészárut - kábítószert, mobiltelefont, készpénzt, SIM-kártyát, töltőt, cigarettapapírt, dohányt tömtek.

"Ez a lelet is bizonyítja, hogy a bűnözők meddig mennek el, ha drogot kell börtönbe csempészniük. Egyben azt is bizonyítja, hogy miért is fontos a börtönök biztonságának növelése" - jelentette ki Roy Stewart, a brit büntetés-végrehajtásért felelős miniszter.

A kormány azt nem hozta nyilvánosságra, hogy pontosan mikor is fedezték fel ezt a csempészmódszert. A Reuters brit statisztikákra hivatkozó összesítése szerint a 2018 márciusáig tartó 12 hónapban 23 százalékkal nőtt a börtönökben lefoglalt, becsempészett kábítószerek, 15-tel a mobilok, 13 százalékkal a SIM-kártyák mennyisége.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.