Patkányt szagolt a börtönőr, drogot és mobilokat talált

külföld
2019 március 27., 06:56
comments 50

Drogokkal, telefonnal, pénzzel kitömött döglött patkányokat dobáltak be a dorseti Guys Marsh börtönbe szervezett bűnözői körök, jelentette a Reuters a brit hatóságokra hivatkozva.

A börtönőröknek elsőre csak a patkánytetemek tűntek fel, de amikor három dögöt áttanulmányoztak, hosszú varrást találtak a gyomruk mentén. Mint kiderült, az állatokat gondosan preparálták: kibelezték a rágcsálókat, majd az így keletkező üregbe csempészárut - kábítószert, mobiltelefont, készpénzt, SIM-kártyát, töltőt, cigarettapapírt, dohányt tömtek.

"Ez a lelet is bizonyítja, hogy a bűnözők meddig mennek el, ha drogot kell börtönbe csempészniük. Egyben azt is bizonyítja, hogy miért is fontos a börtönök biztonságának növelése" - jelentette ki Roy Stewart, a brit büntetés-végrehajtásért felelős miniszter.

A kormány azt nem hozta nyilvánosságra, hogy pontosan mikor is fedezték fel ezt a csempészmódszert. A Reuters brit statisztikákra hivatkozó összesítése szerint a 2018 márciusáig tartó 12 hónapban 23 százalékkal nőtt a börtönökben lefoglalt, becsempészett kábítószerek, 15-tel a mobilok, 13 százalékkal a SIM-kártyák mennyisége.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.