A magántelkeken álló fák kivágásához is engedély kell ezentúl a II. kerületben

Elfogadta Budapest II. kerületének képviselő-testülete azt a rendeletet, ami szerint a jövőben

a magánterületen lévő fák kivágása is engedélyköteles. 

Az önkormányzat az MTI-vel közölte: ezzel együtt megkezdik a kerület zöldfelületeinek rendszeres, évi kétszeri légifelvétel-alapú ellenőrzését. A felvételek szoftveres összehasonlításával ki tudják szűrni azokat az ingatlanokat, ahol fakivágás történt. Azok, akik engedély nélkül vágnak ki fát, közigazgatási bírságra számíthatnak. 

A kerületet fideszes polgármestere, Láng Zsolt a testületi ülésen bejelentette: levélben fordult Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszterhez azt kérve, hogy "a kormány alkossa meg a környezetvédelmi bírságok fajtáiról és mértékéről szóló rendeletét." És tegye lehetővé, hogy a helyi önkormányzatok "az általános közigazgatási bírságolási szabályoknál magasabb összegű bírsággal szankcionálhassák a favédelemmel kapcsolatos előírások megsértőit."

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.