A magántelkeken álló fák kivágásához is engedély kell ezentúl a II. kerületben

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Elfogadta Budapest II. kerületének képviselő-testülete azt a rendeletet, ami szerint a jövőben

a magánterületen lévő fák kivágása is engedélyköteles. 

Az önkormányzat az MTI-vel közölte: ezzel együtt megkezdik a kerület zöldfelületeinek rendszeres, évi kétszeri légifelvétel-alapú ellenőrzését. A felvételek szoftveres összehasonlításával ki tudják szűrni azokat az ingatlanokat, ahol fakivágás történt. Azok, akik engedély nélkül vágnak ki fát, közigazgatási bírságra számíthatnak. 

A kerületet fideszes polgármestere, Láng Zsolt a testületi ülésen bejelentette: levélben fordult Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszterhez azt kérve, hogy "a kormány alkossa meg a környezetvédelmi bírságok fajtáiról és mértékéről szóló rendeletét." És tegye lehetővé, hogy a helyi önkormányzatok "az általános közigazgatási bírságolási szabályoknál magasabb összegű bírsággal szankcionálhassák a favédelemmel kapcsolatos előírások megsértőit."

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.