Áder az ENSZ-ben aggódott a klímaváltozásért, miközben a magyar kormány vétózta meg az uniós közös célt

Felszólalt a New York-i ENSZ-közgyűlés éghajlatváltozással és fenntartható fejlődéssel foglalkozó vitájában a magyar köztársasági elnök, és figyelmeztetett: a párizsi klímaegyezmény bajban van, "a világ károsanyag-kibocsátása nagyobb, mint valaha." 

"A népességrobbanás nem állítható meg, ahogy a gazdasági növekedésről sem mondanak le az államok. Változásra van tehát szükség, ugyanazt a fejlődést kevesebb energiával és szén-dioxid-kibocsátással kell elérni,"

mondta Áder János. Szerinte korszerűbb, kevesebb energiát használó és kevesebb káros anyagot kibocsátó technológiával kell előállítani ugyanazt a terméket.

Érdekes: de arról nem szólt, se New Yorkban, se Magyarországon, hogy pont a magyar kormány az egyik tagállam, ami megvétózta az EU 2030-ra kitűzött klímacélját. Szijjártó Péter még novemberben jelentette ki, hogy "Magyarország soha nem fog olyan javaslatokat támogatni Brüsszelben, amely rontaná a német, és ezen belül a bajor autóipar helyzetét." A külügyminiszter akkor hozzátette: 

"a magyar érdek és a bajor érdek pedig maximálisan egybeesik abban, hogy el kell utasítani a klímapolitika területén 2030-ra kitűzött európai uniós célok megváltoztatására irányuló brüsszeli törekvéseket."

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.