Az áramkimaradás miatt munkaszüneti napot tartanak Venezuelában

külföld
2019 március 28., 05:02
comments 46
photo_camera Fotó: YURI CORTEZ/AFP

Harmadik napja tart az áramszünet Venezuela nagy részében, a hatóságok ezért munkaszüneti nappá nyilvánították március 28-át, csütörtököt.

A döntést Jorge Rodríguez tájékoztatási miniszter jelentette be, és azt mondta, hogy az áramkimaradást a Venezuela legnagyobb vízi erőműve elleni szabotázsakció okozta. 

Az ország déli részén lévő gát energiatermelésében akkor is súlyos problémák jelentkeztek, amit azonban azóta sem sikerült teljesen megszüntetni. Keddre az ország elektromos hálózatának 85 százalékát sikerült helyrehozni, de a létesítményekben és a berendezésekben keletkezett károk miatt a hálózat meggyengült - áll a hivatalos közleményben.

Juan Guaidó ellenzéki vezető szerint az ország 17 államában voltak gondok a villamos energiaellátásban. 

Venezuela eddigi legsúlyosabb áramkimaradása március 7-én volt, amikor szinte az egész ország sötétségbe borult, és ez öt napig tartott. Ebben az időben részlegesen bezártak az iskolák és az állami intézmények. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.