Bruneiben bevezetik: halálra kövezés jár a házasságtörésért és a homoszexuális szexért

Hassanal Bolkiah szultánFotó: ROSLAN RAHMAN/AFP

Jövő héttől egy új törvény alapján halálra kövezéssel büntetik az azonos neműek közötti szexet és a házasságtörést Bruneiben. A dél-kelet-ázsiai királyságban az új törvény szerint a kivégzést muszlimok egy csoportja előtt kell végrehajtani. Bevezetik azt is, hogy a lopást végtagok amputációjával büntetik.

Emberi jogi csoportok, köztük az Amnesty International elborzadtak, és a szabályozás azonnali visszavonását követelik.

Brunei volt az első ország a régióban, ami bevezette a sária törvénykezést 2014-ben. A szabályok pedg fokozatosan szigorodnak az elmúlt években, már betiltották az alkohol eladását is.

Bruneiben 450 ezer ember él. Az ország Borneó szigetén van, és olajban gazdag, Hassanal Bolkiah szultán vezeti, aki az ország miniszterelnöke is egyben. (CNN)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.