Horváth Csaba szerint nem is veszteséges a zuglói parkolás, "sőt napi 5 millió forint bevételt termel"

2019 március 28., csütörtök 15:48
205

"Jó eséllyel leszek polgármester-jelölt,” reagált sejtelmesen Horváth Csaba arra a kérdésre, hogy ő lesz-e az ellenzéki közös jelölt októberben Zuglóban. Az ATV Start című műsorában szerda reggel a szocialista politikus váratlant húzott, és kijelentette:

nem veszteséges a zuglói parkolás.

Szerinte napi 5 millió forint bevételt termel, ami a járulékok és különböző költségek kifizetése után éves szinten 2-300 millió forint bevételt jelent. Érdekes: mindenki ezzel ellenkezőt állít, a kerület polgármesterétől, Karácsony Gergelytől kezdve Tarlós István főpolgármesterig. Horváth hozzátette: nem csak nem veszteséges, 

hanem a zuglói parkolási rendszer jó és átlátható.

Hogy Karácsony Gergely azt állította, hogy MSZP-Fidesz háttéralku köttetett a kerület parkolási tenderéről, az csak védekezés volt, mondta Horváth. Szerinte semmi rossz nincs abban, ha a két oldal néha együttműködik. 

Fotó: botost/444.hu

A budapesti parkolás sötét ügyeiről februárban publikáltunk filmet, amiben bemutattuk, hogy Zuglóban az MSZP és a Fidesz együttműködött abban, hogy az olcsóbbik ajánlattevőt kizárják, és a Centrum Kft.-hez köthető vállalkozásnak adják a parkolási rendszer üzemeltetését. A javaslatot előterjesztő Karácsony Gergely tartózkodott a szavazásnál, és nem gördített akadályt a háttéralku elé. 

Azóta kiderült, hogy Karácsonyék rendszere veszteséges, sok 100 milliós, brutális mínuszt termelnek. Tarlós István a zuglói buktáról azt mondta, a parkolási szerződésbe lényegében bele van kódolva a pazarlás. A kerületben egy automata havi fenntartási díja 69 ezer forint, miközben van olyan kerület, ahol ezt a munkát 6000 forintért végzi el a parkolási cég. A nagyon magasra tolt működési költségeken, a régi centrumosokkal kötött pazarló szerződéseken folyik el a zuglói parkolási pénz, és nem az ellenőrizetlen automatákon.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt