Muzeális értékű videó került elő: elkapták a pillanatot, amikor Rogán Antal megsejti, hogy be fog jönni az élet

2019 március 28., csütörtök 12:37
564

Csak úgy sistereg a történelem abból a videóból, ami a napokban került fel a Youtube-ra, és a Hét című tévéműsor egyik 1995-ös adásának részlete látható rajta. Az adás a 95-ös pécsi közgazdaságtudományi OTDK-ról, vagyis Országos Tudományos Diákköri Konferenciáról szól. 

És megszólal benne két fiatal, akik közösen írtak dolgozatot:

Kármán András és Rogán Antal.

Kármán szerint dolgozatuk nem tartalmaz túlzottan sok újdonságot. Arra a következtetésre jutottak, hogy a deficit akkori szintje nem volt fenntartható, az állami kiadásokat csökkenteni kell, de ezt nem lehet az állami beruházások, infrastrukturális fejlesztések terhére tenni - szerintük a szociális juttatásokon lehet rövid távon spórolni.

És ekkor veszi át a szót a 23 éves közgázos hallgató, Rogán Antal, aki maga is elismeri, hogy a tanulmány ugyan rendesen össze van rakva, de a megállapításaik a gazdaságpolitikai döntéshozók számára nem újdonságok.

Majd arra a kérdésre, hogy lehet-e felvevőpiaca a tanulmánynak, egy mosollyal azt mondja:

„Azt hiszem, hogy felvevőpiaca nem a tanulmánynak van, hanem egy kis szerencsével a tanulmány készítőinek lehet.”

Mind a ketten olyan témákkal foglalkozunk, amik ha nem is annyira piacképesek, de ma Magyarországon nagyon fontosak, mondja, és hozzáteszi: Mind András, mint én olyan helyeken szeretnénk dolgozni, ahol ezekkel a kérdésekkel a gyakorlatban is foglalkozhatunk.

Kármán András később a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügyi szabályozásért felelős államtitkára lett, majd az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) igazgatóságába is bekerült. A riportot készítő, ekkor éppen a pécsi köztévénél dolgozó Élő Gábor később Echo TV-s, Lánchíd rádiós és köztévés vezetőségig és a Mediaworks stratégiai igazgatói posztjáig jutott.

Rogán Antalból pedig Rogán Antal lett.

Fotó: botost/444.hu

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt