Öt évvel azután, hogy aláírták, közzétették a paksi bővítés kivitelezési szerződéseit

POLITIKA
2019 március 28., 19:09
comments 111

Miután a hvg és a Párbeszéd EP-képviselője, Jávor Benedek is sikerrel perelte a Miniszterelnökséget, csütörtökön megjelent a paksi bővítés Roszatommal kötött kivitelezési szerződése a projektcég honlapján. Az öt évvel ezelőtt, 2014-ben kötött megállapodást a Miniszterelnökség saját bevallása szerint már rég nyilvánosságra hozta volna, a perekbe az orosz fél avatkozott be, és üzleti titokra hivatkozva próbálta elérni a titkosítás fenntartását.

A most közzétett angol nyelvű szerződésből hiányzik

  • a részletes műszaki ajánlat,
  • a munkavégzési időszakokra és a befejezési határidőkre vonatkozó rész,
  • az ár, és a fizetési kondíciók.

A Magyar Nemzet szerint viszont az kiderül, hogy a szerződésekre a svájci jogszabályok az irányadók, jogvita esetén is egy svájci választottbíróság jár el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.