Valószínű, hogy újra elmenne szülni, ezért nem vette vissza dolgozni az állami hivatal az anyukát

jog
2019 március 28., 11:15
comments 247

A Helsinki Bizottság képviseli a bíróság előtt Dórát, aki beperelte volt munkahelyét, mert azok nem vették vissza dolgozni. A nő egy állami hivatalnál dolgozott 2015-től. Szerződését egy alkalommal meghosszabbították, majd miután a szülés után GYED-ről visszament volna dolgozni már nem vették vissza. Később újra pályázott az állásra, ekkor azt mondták neki, hogy az "ismétlődő szülés veszélye" miatt nem veszik fel, miközben korábbi teljesítményértékelései kiválóak voltak. A nő pert indított a hivatal ellen, másfél milliós sérelmi díjt kér, és munkaviszonyának visszaállítását. Ugyanennél a szervnál más nők is hasonlóan jártak a Helsinki Bizottság közleménye szerint, mint írják az ügyfelükkel

dolgozó három férfi gyakornok állásban maradt, addig a velük induló összes női munkatárs jogviszonya megszűnt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.