Adócsalással vádolják a Sigur Rós tagjait Izlandon

Az izlandi hírügynökség jelentése szerint a hatóságok Georg Holm, Kjartan Sveinsson, Orri Páll Dýrason és Jón Þór Birgisson zenekartagokat vádolták meg. 

A rendkívül egyedi hangzással rendelkező, világhírű zenekar több tagját legutóbb egy évvel ezelőtt vádolták meg hasonlóval, és az adócsalási ügy régóta kíséri a zenekart, melyből az elmúlt években többen is kiléptek. 

A zenekar énekese, Jón Þór, azaz ismertebb nevén Jónsi a vádak szerint az évek során összesen 30 millió izlandi korona, azaz mintegy 70 millió forintnyi jövedelemadót és közel 30 millió forintnyi vagyonadót nem fizetett be. A basszusgitáros Georg Holmot közel 45 millió izlandi korona be nem fizetésével vádolták meg.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.