Adócsalással vádolják a Sigur Rós tagjait Izlandon

Az izlandi hírügynökség jelentése szerint a hatóságok Georg Holm, Kjartan Sveinsson, Orri Páll Dýrason és Jón Þór Birgisson zenekartagokat vádolták meg. 

A rendkívül egyedi hangzással rendelkező, világhírű zenekar több tagját legutóbb egy évvel ezelőtt vádolták meg hasonlóval, és az adócsalási ügy régóta kíséri a zenekart, melyből az elmúlt években többen is kiléptek. 

A zenekar énekese, Jón Þór, azaz ismertebb nevén Jónsi a vádak szerint az évek során összesen 30 millió izlandi korona, azaz mintegy 70 millió forintnyi jövedelemadót és közel 30 millió forintnyi vagyonadót nem fizetett be. A basszusgitáros Georg Holmot közel 45 millió izlandi korona be nem fizetésével vádolták meg.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.