Adócsalással vádolják a Sigur Rós tagjait Izlandon

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Az izlandi hírügynökség jelentése szerint a hatóságok Georg Holm, Kjartan Sveinsson, Orri Páll Dýrason és Jón Þór Birgisson zenekartagokat vádolták meg. 

A rendkívül egyedi hangzással rendelkező, világhírű zenekar több tagját legutóbb egy évvel ezelőtt vádolták meg hasonlóval, és az adócsalási ügy régóta kíséri a zenekart, melyből az elmúlt években többen is kiléptek. 

A zenekar énekese, Jón Þór, azaz ismertebb nevén Jónsi a vádak szerint az évek során összesen 30 millió izlandi korona, azaz mintegy 70 millió forintnyi jövedelemadót és közel 30 millió forintnyi vagyonadót nem fizetett be. A basszusgitáros Georg Holmot közel 45 millió izlandi korona be nem fizetésével vádolták meg.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,45 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.