Adócsalással vádolják a Sigur Rós tagjait Izlandon

Az izlandi hírügynökség jelentése szerint a hatóságok Georg Holm, Kjartan Sveinsson, Orri Páll Dýrason és Jón Þór Birgisson zenekartagokat vádolták meg. 

A rendkívül egyedi hangzással rendelkező, világhírű zenekar több tagját legutóbb egy évvel ezelőtt vádolták meg hasonlóval, és az adócsalási ügy régóta kíséri a zenekart, melyből az elmúlt években többen is kiléptek. 

A zenekar énekese, Jón Þór, azaz ismertebb nevén Jónsi a vádak szerint az évek során összesen 30 millió izlandi korona, azaz mintegy 70 millió forintnyi jövedelemadót és közel 30 millió forintnyi vagyonadót nem fizetett be. A basszusgitáros Georg Holmot közel 45 millió izlandi korona be nem fizetésével vádolták meg.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.