Az apa és fia megfúrták a BKV-automatát, majd beindult a kisüzemi bérletgyártás

Egy 38 éves férfi 2015-ben elhatározta, hogy hamis BKV-bérletek eladásával fog pénzhez jutni. A terv az volt, hogy alapanyagként a jegy- és bérletkiadó automatában lévő hőpapírt szerez meg, és arra a megrendelők által megadott adatokkal készíttet bérleteket. 

A férfi az akcióba bevonta 37 éves ismerősét, aki értet a számítógépes szerkesztéshez. A 38 éves vádlott további ismerőse, egy 26 éves férfi pedig vállalta, hogy 54 éves édesapjával együtt megszerzik a hőpapírt, amelyhez a fúrógépet és egyéb eszközöket az ötletgazda biztosította.

Az apa és fia a XVI. kerületben először sikertelenül, majd a XI. kerület, Budaörsi úton sikeresen megfúrtak egy jegy- és bérletautomatát, amiből mintegy 280 ezer forint értékű hőpapírt loptak el. A papírokért a 38 éves ötletgazdától 130 ezer forintot kaptak.

Miután megszerezték a hőpapírt, a 38 és 37 éves társak elkezdték a bérlethamisítást, mind saját részre, mind a feketepiacon. Mivel a rendes árnál olcsóbban adták, kiterjedt vevőkörre tettek szert.

A két hamisítót a rendőrség 2016. október 14-én a IV. kerület, Deák Ferenc utcában vonta intézkedés alá, egyiküknél 14 hamis bérlet volt, később a nyomozók a lakásukon több mint 100 hamis bérletet, hőpapírt és hőnyomtatót találtak.

A kerületi ügyészség a két hamisító ellen üzletszerűen elkövetett csalás bűntette, hamis magánokirat felhasználásának vétsége és más bűncselekmények, az apa és fia ellen rongálás bűntette és lopás vétsége miatt emelt vádat a Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság előtt. A halmazati szabályokra figyelemmel a büntetési tétel a vádlottak vonatkozásában négy és fél év szabadságvesztés.

Az ügyészség a hamis bérleteket megvásárló és gyanúsítottként kihallgatott személyeket részben megrótta, részben feltételes ügyészi felfüggesztést alkalmazott velük szemben. (Ügyészség)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.