Elítélték a férfit, aki bemindenezve leparkolt a tiszajenői vasúti átjáróban, és amikor a rendőr megkérte, hogy hajtson tovább, ütni kezdte

bűnügy
2019 március 29., 15:58
comments 134

Nem jogerősen másfél év börtönre ítélt a Szolnoki Járásbíróság egy szeghalmi férfit, aki tavaly májusban Tiszajenőn rátámadt egy rendőrre - közölte a Szolnoki Törvényszék sajtóosztálya pénteken az MTI-vel.

A férfit hivatalos személy elleni erőszak és közlekedés biztonsága elleni bűntett, valamint bódult állapotban elkövetett járművezetés és könnyű testi sértés vétsége miatt ítélte el a bíróság. Emellett két-két évre eltiltotta a közügyektől és a közúti járművezetéstől is. 

Az elsőfokú ítélet szerint a férfi amfetamin-, metamfetamin- és MDTA-származékot tartalmazó kábítószert fogyasztott, mielőtt a volán mögé ült. Tiszajenőn ráhajtott a vasúti átjárójára és megállt a síneken. Többszöri rendőri felszólítás ellenére sem volt hajlandó autójával továbbmenni, ehelyett többször megütötte és megrúgta az intézkedő rendőrt, aki 

végül három, jogszerűen leadott lövéssel tudta csak megfékezni. 

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és védője azonban enyhítés érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon a Szolnoki Törvényszéken folytatódik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.