Kevés a kuvasz

ÁLLAT
2019 március 29., 22:30

Az egykor kedvelt kuvasz egyedszáma 1800 regisztrált egyedre csökkent. A hivatalos adatok alapján az éves szaporulat 150-250 egyed közötti, ez a kihalási fázis - írja közleményében a Hunnia Kuvasz Tenyésztői és Kulturális Egyesület, amely szerint a megmentéséhez, a számban és minőségben való fejlesztéséhez elhivatott kiállás szükséges.

A többek között Czene Attila olimpiai bajnok által vezetett egyesület célja „a kuvasz hungarikum kutyafajta számára egy széleskörű társadalmi összefogás kiépítése.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.