Lesántultak a magyar kormány ajándék lovai kiképzés közben, az osztrákok visszaküldenék őket

ÁLLAT
2019 március 29., 12:51
comments 225

Bár a németben is ugyanúgy létezik az a közmondás, hogy ajándék lónak ne nézd a fogát, az osztrák belügyminisztérium most mégis visszaküldené azt a két nóniuszt, amiket tavaly Orbán Viktor az Európában tapasztalható biztonságpolitikai helyzetre tekintettel küldött Ausztria megsegítésére.

Fekete mezőhegyesi nóniusz
photo_camera Fekete mezőhegyesi nóniusz Fotó: Békés Megyei Értéktár

Zalán és Zadar ugyanis még a bécsi kiképzés közben lesántult,ezért az osztrák rendőrség kicserélné őket. A két mezőhegyesi, fekete herélt mént már egy osztrák állatorvos is megvizsgálta, és már a magyar féllel is egyeztettek. Ha Zalán és Zadar állapota nem javul, akkor visszaküldik őket, Magyarország pedig két cserelovat küld helyettük.

Ugyanakkor Bernhard Treibenreif, a különleges egységek igazgatója visszautasította, hogy a lovakat eleve sántán kapták volna. Elmondta, hogy már Magyarországon is szolgálatban voltak, majd Ausztriában is megkezdődött a kiképzésük. Hozzátette, hogy a visszaküldés nem azt jelenti, hogy Zalán és Zadar egy magyar vágóhídon kötnének ki, hanem inkább valami könnyebb feladatokat kapnak. (ORF)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.