Lesántultak a magyar kormány ajándék lovai kiképzés közben, az osztrákok visszaküldenék őket

Bár a németben is ugyanúgy létezik az a közmondás, hogy ajándék lónak ne nézd a fogát, az osztrák belügyminisztérium most mégis visszaküldené azt a két nóniuszt, amiket tavaly Orbán Viktor az Európában tapasztalható biztonságpolitikai helyzetre tekintettel küldött Ausztria megsegítésére.

Fekete mezőhegyesi nóniuszFotó: Békés Megyei Értéktár

Zalán és Zadar ugyanis még a bécsi kiképzés közben lesántult,ezért az osztrák rendőrség kicserélné őket. A két mezőhegyesi, fekete herélt mént már egy osztrák állatorvos is megvizsgálta, és már a magyar féllel is egyeztettek. Ha Zalán és Zadar állapota nem javul, akkor visszaküldik őket, Magyarország pedig két cserelovat küld helyettük. 

Ugyanakkor Bernhard Treibenreif, a különleges egységek igazgatója visszautasította, hogy a lovakat eleve sántán kapták volna. Elmondta, hogy már Magyarországon is szolgálatban voltak, majd Ausztriában is megkezdődött a kiképzésük. Hozzátette, hogy a visszaküldés nem azt jelenti, hogy Zalán és Zadar egy magyar vágóhídon kötnének ki, hanem inkább valami könnyebb feladatokat kapnak. (ORF)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.