Május végén vádat emelhetnek a Fenyő-gyilkosság ügyében

Május végéig vádemelési vádemelési javaslattal befejeződhetnek a Fenyő-merénylettel kapcsolatban zajló nyomozások, írja a Magyar Nemzet. A kormánylap szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda Gyárfás Tamás és Portik Tamás ellen a Fenyő János médiavállalkozó 1998-as megölésére való felbujtás miatt, a Központi Nyomozó Főügyészség pedig Ihász Sándor volt főügyész ellen a Gyárfással kapcsolatos bűnpártolás miatt élhet vádemelési javaslattal.

Gyárfás Tamás és ügyvédje a Budai Központi Kerületi BíróságonFotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A Nemzeti Nyomozó Iroda tavaly áprilisban gyanúsította meg gyilkosságra való felbujtással  Gyárfás Tamást. A gyanú szerint a Gyárfás azzal bízta meg Portik Tamást, az Energol egykori vezetőjét, hogy ölesse meg Fenyő Jánost. 

Portikot már korábban meggyanúsították az ügyben, mivel a nyomozók szerint megbízást adott Jozef Rohácnak a gyilkosságra, akit már 2017-ben életfogytiglani börtönre ítéltek Fenyő János megölése miatt. Eddig a felbujtók személye volt kérdéses.

Gyárfás meggyanúsítása után három nappal a Központi Nyomozó Főügyészségen hivatali kötelessége megszegésével elkövetett bűnpártolás miatt gyanúsították meg Ihász Sándor fellebbviteli főügyészt, akit az ügy miatt felmentettek beosztásából. Felmerült ugyanis, hogy  Ihász 2017 októberében olyan dokumentumokat vett át a hivatalában, amelyekkel Gyárfást megzsarolták. Ennek ellenére a törvényben előírt ügyészi kötelességével ellentétben a felmerült bizonyítékot nem adta át a nyomozó hatóságnak, hanem hivatali helyiségében tárolta. A volt fellebbviteli főügyész azzal érvel, hogy Gyárfás mindent elmondott a maffiaügyekben folyó nyomozásokért felelős miniszteri biztosnak, Horváth Andrásnak is, így neki nem volt dolga az ügyben. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.