Rendőrként imádta a munkáját, reklámozta is a rendőrséget, de most leszerelt, mert „ebből nem lehet megélni”

belföld
2019 március 30., 18:34
comments 334

Az RTL Klub híradója mutatta be azt a férfit, aki pénteken szerelt le a rendőrségtől hat év után. 

Az őrmester erről levélben tájékoztatta a Zsaruellátó nevű Facebook-oldalt, amely egyfajta független információs, érdekvédelmi közösségként működik. Levelében leírja, mindig is rendőr akart lenni, imádta a munkáját, de aztán belátta, előrehaladni nem tud a ranglétrán, fizetése meg nagyon kevés:

„Már fiatal korom óta tudtam, hogy rendőr akarok lenni (...) a munkát és a helyet ahol voltam (vízirendészet) imádtam, csak sajnos a járőri fizetésből nem lehet megélni, főleg úgy, hogy előreláthatólag 5 évre előre nem is tudtak volna magasabb beosztásba tenni, mert nem volt üres hely. Meg aztán nem látom azt, hogy bármi javulás várható lenne  Irónikus, hogy rajta voltam a toborzón aztán most lelépek, de sajnos ki kell mondani, hogy már nem kedvező a rendőri pálya ”

Az őrmester nem kívánt az RTL Klubnak nyilatkozni, mint mondta, mindent elmondott, amit akart.

A tévé megszóltatta a rendvédelmi dolgozók szakszervezetének elnökét, Bárdos Juditot, aki  elmondta, a néhány évvel ezelőtt meghirdetett rendőri életpályamodell nem bizonyult működőképesnek, sok fiatal hagyja el a pályát. Ma már többen szerelnek le, mint amennyien felszerelnek.

A híradó végül emlékeztetett egy másik hasonló sztorira: a határvadászok munkáját egy hivatalos Facebook-oldalon népszerűsítő fiatal rendőr sem az állomány tagja már, ő sem találta túl jónak a feltételeket, és leszerelt, pedig egy ideig reklámozta a rendőrséget.

Az RTL megpróbálta válaszra bírni az ORFK-t, de nem járt sikerrel.

„Facebookos posztokat nem kommentálunk.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt