Dárdai: Edzői karrierem legsúlyosabb veresége

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője, volt magyar szövetségi kapitány Fotó: Ronny Hartmann/AFP

Ritka nagy verést kapott a Bundesligában a volt magyar szövetségi kapitány Dárdai Pál vezette Hertha BSC: szombaton Az RB Leipzig, azaz Lipcse város csapata hazai pályán 5-0-ra győzte le a berlinieket, de úgy, hogy már 64 perc után kialakította a végeredményt. A lipcseiek kapuját a magyar válogatott kapusa Gulácsi Péter védte. 

Dárdai érhetően csalódottan nyilatkozott a Sky Sports-nak meccs után. Viszont nagyon önkritikus volt, ami a Magyarországon dolgozó magyar edzőkre kevésbé jellemző:

„Ez edzői karrierem legsúlyosabb veresége. Most nagyon fájdalmas, nem kezdenék elemzésbe, azt most jobb, ha hagyjuk. Egy dolgot azonban nem árt tudni: nincs meg az a kvalitásunk, amely több másik csapatnak megvan, mindenért nagyon meg kell dolgoznunk. Ezen a héten több játékos is később érkezett meg a nemzeti együttesétől, a kezdőcsapatból csak egyikük tudott teljes edzésmunkát végezni velünk. Végső soron ez most nem volt egy jó csapat, hátul és elöl sem.”

Dárdai szerint játékosai fejben sem voltak toppon, és ha nyolcat rúg nekik a hazai csapat, akkor se szólhatott volna semmit.   

A meccs utáni sajtótájékoztatón a magyar edző aztán arról beszélt, kényelmetlen helyzetben van, nehezen tud bármit mondani, aztán hozzátette, jobb ha előbb megnyugszik, mielőtt megsért vagy megbánt valakit. (A bírókra nem célzott, alighanem vagy egyes játékosoknak, esetleg a klub vezetőinek üzenhetett volna.) 

A Hertha 35 ponttal 10. a Bundesligában. Kieséstől nem kell tartania, de messze van az európai kupasorozatot érő helyektől is. (Nemzeti Sport)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.