II. Erzsébet 92 évesen felhagy a vezetéssel

Több 444 videó?
Szeretném
Erzsébet a volán mögöttFotó: youtube / The Tig

A Sunday Times „udvari forrásai” szerint II. Erzsébet királynő megfogadta a biztonsági stábja tanácsát, és felhagyott a vezetéssel, legalábbis a közutakon egészen biztosan. 

A döntés alighanem összefügg azzal, hogy Fülöp edinburghi herceg idén januárban viszonylag súlyos autóbaleset részese volt: a herceg a királyi család kelet-angliai téli rezidenciája, Sandringham közelében karambolozott terepjárójával, és felborult. Fülöpöt akkor autósok segítették ki az oldalára dőlt autóból. 

A balesetben Fülöp nem sérült meg, de a másik autó egyik utasának csuklója tört. Bár felelőssége nem volt egyértelmű, Fülöp herceg nem sokkal később önként visszaadta jogosítványát. 

A királynőnek nincs jogosítványa, ő az egyetlen személy Angliában, aki anélkül is vezethet. Állítólag ő is és a herceg is imádnak vezetni, még hozzá elég gyorsan, és sokat lehetett látni is őket volán mögött a vidéki királyi rezidenciák környékén. 

Természetesen a hivatalos programokra a királynő idáig is mindig sofőrrel érkezett, ezen túl viszont szívesen vezetett maga a forgalomban. A Sunday Times forrásai azt mondják, hogy közutakon már nem vezet többet, de a királyi birtokok belső, a nyilvánosságtól elzárt útjain továbbra is nyomja a gázt. 

II. Erzsébet idén áprilisban 93. születésnapját ünnepli majd. (MTI)