II. Erzsébet 92 évesen felhagy a vezetéssel

autó
2019 március 31., 14:54
comments 189
photo_camera Erzsébet a volán mögött Fotó: youtube / The Tig

A Sunday Times „udvari forrásai” szerint II. Erzsébet királynő megfogadta a biztonsági stábja tanácsát, és felhagyott a vezetéssel, legalábbis a közutakon egészen biztosan. 

A döntés alighanem összefügg azzal, hogy Fülöp edinburghi herceg idén januárban viszonylag súlyos autóbaleset részese volt: a herceg a királyi család kelet-angliai téli rezidenciája, Sandringham közelében karambolozott terepjárójával, és felborult. Fülöpöt akkor autósok segítették ki az oldalára dőlt autóból. 

A balesetben Fülöp nem sérült meg, de a másik autó egyik utasának csuklója tört. Bár felelőssége nem volt egyértelmű, Fülöp herceg nem sokkal később önként visszaadta jogosítványát. 

A királynőnek nincs jogosítványa, ő az egyetlen személy Angliában, aki anélkül is vezethet. Állítólag ő is és a herceg is imádnak vezetni, még hozzá elég gyorsan, és sokat lehetett látni is őket volán mögött a vidéki királyi rezidenciák környékén. 

Természetesen a hivatalos programokra a királynő idáig is mindig sofőrrel érkezett, ezen túl viszont szívesen vezetett maga a forgalomban. A Sunday Times forrásai azt mondják, hogy közutakon már nem vezet többet, de a királyi birtokok belső, a nyilvánosságtól elzárt útjain továbbra is nyomja a gázt. 

II. Erzsébet idén áprilisban 93. születésnapját ünnepli majd. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt