A Széchenyi Tőkealapnak hét milliárd forintja ragadt bent a végelszámolás alá került NHB Bankban

2019 április 1., hétfő 4:52
89

„... a Széchenyi Tőkealap-kezelő durván 7 milliárd forintját bukja el. Ennyi pénzt tartott ugyanis a bedőlt bankban, és ennek csak töredékét kapja majd vissza a betétesek kártalanítására szolgáló Országos Betétbiztosítási Alapból” - írja a 24.hu.

Az NHB Bank, amely Szemerey Tamás, a jegybankelnök Matolcsy György unokatestvérének tulajdonában áll végelszámolás alá került, miután tavaly decemberben kifizetési korlátozást vezetett be a felügyelet a pénzintézetnél.

A 24.hu megkereste a Széchenyi Tőkealap-kezelőt, amely nem cáfolta, hogy valóban az egyik legnagyobb betétese volt a banknak, de mint írták „tőkebefektetéseikkel továbbra is zavartalanul támogatják a gazdasági szereplőket”.

A Pénzügyminisztérium nem regált a 24.hu megkeresésére, többek között arra a kérdésre sem válaszoltak, hogy indul-e valamiféle vizsgálat a jelentős vagyonvesztés miatt.

A lap azt írja, az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) betétesenként 100 ezer euróig, vagyis durván 32 millió forintig kártalanít. (24.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt