Egy hétezer fős dán városban építenék fel Nyugat-Európa legmagasabb épületét

A legnagyobb dán ruhaipari vállalat, a számos márkát birtokló Bestseller a hétezer fős Brande városában tervezi felépíteni új székhelyét: egy 320 méter magas felhőkarcolót, amely tiszta időben 60 kilométerről is látható lenne. 

A tervek megjelenésééig állítólag még sok dán sem hallott soha a vidéki területen fekvő Brande városáról, írja a Guardian. A dán sztárépítész, Dorte Mandrup által megálmodott épület egész Nyugat-Európa legmagasabb épülete lenne, 10,4 méterrel lenne magasabb a londoni Shardnál. 

A városka tanácsa múlt hónapban rábólintott a tervre, mellyel a településen 1975-ben megalapított ruhaipari vállalat látványos nyomot hagyna a szülőföldjén.

A Bestsellers alá olyan márkák tartoznak, mint a Vero Modo vagy a Jack and Jones, és a cég alapítója, Anders Holch Povlsen Dánia leggazdagabb embere. A cég több mint 30 éve a kisvárosban székel, de eddig kevésbé látványos épületben tették mindezt. Most, saját elmondásuk szerint vissza szeretnének adni valamit a városnak, ezért is építenék fel a 320 méteres tornyot. Hasonló vidéki felhőkarcolókat eddig csak Japánból lehetett ismerni, viszont a lapos dán táj miatt ez a torony jóval messzebbről, például a 30 kilométerre fekvő Legolandból is lehet majd látni. 

A helyi lap újságírója, Morten Dickmann elmondása szerint ugyan az országos dán média próbálta kikezdeni a tervet, de szerinte helyben mindenki szereti. A nagyobb városokban élő építészek között viszont akadnak, akik szerint a helyiek egyszerűen csak nem mernek felszólalni a Bestseller ellen. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.