Erdogan pártja elvesztette a választást a fővárosban

Vasárnap helyhatósági választást tartottak Törökországban, és a legjelentősebb hír, hogy Recep Tayyip Erdogan államfő pártja 16 év után elbukta a főváros, Ankara irányítását. 

Az eredmények alapján a kemalista republikánusok (CHP) jelöltje, Mansur Javas nyert az ankarai választást Recep Tayyip Erdogan pártjának, az  Igazság és Fejlődés Pártjának (AKP) jelöltje előtt. 

A CHP támogatói ünnepelnekFotó: ADEM ALTAN/AFP

A legnagyobb török városban, Isztambulban pedig mind a kormányzó AKP, mind az ellenzék magának vallja a győzelmet. 

Országosan tarolt az AKP, több mint 51 százalékát szedték össze az eredményeket. 

Erdogan korábban arról beszélt, hogy ez a szavazás az országnak és a pártjának a túléléséről szól. 

A mostani helyhatósági választást egy komoly gazdasági visszaesést követően tartották meg, ezért sokan úgy értékelték, mint egyben szavazást Erdogan politikájáról. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.