Európa keleti és déli részén jobban aggódnak az emberek az el-, mint a bevándorlás miatt

Tbg
eu
2019 április 01., 07:35
comments 95

Azokban az országokban, ahol csökken a népesség, rosszak a demográfiai kilátások, a polgárok inkább az elvándorlástól, mint a bevándorlástól tartanak, derül ki a Külkapcsolatok Európai Tanácsa intézet legfrissebb tanulmányából.

Románia, Magyarország, Spanyolország, Olaszország, Lengyelország és Görögország esetében az elvándorlástól való aggodalom nagyobb, mint a bevándorlástól való félelem, amely egyébként szintén meghatározó. 

A Guardian ábrája az ECFR tanulmánya alapján: Narancssárga színnel az elvándorlás, citromsárga színnel a bevándorlás miatti aggodalom mértéke látható (vörössel, ha mindkettő miatt aggódik valaki). Románia, Magyarország és a dél-európai államok az élen.
photo_camera A Guardian ábrája az ECFR tanulmánya alapján: Narancssárga színnel az elvándorlás, citromsárga színnel a bevándorlás miatti aggodalom mértéke látható (vörössel, ha mindkettő miatt aggódik valaki). Románia, Magyarország és a dél-európai államok az élen. Forrás: Guardian

A migráció foglalkoztatja leginkább a vizsgált 14 tagország lakosait, sokkal inkább mint a terrorizmus, a nacionalizmus, a korrupció vagy a klímaváltozás, amely szintén meghatározó témák az EP-választások előtt.

Dél-Európában olyan szintű a félelem az elvándorlás miatt, hogy a spanyol, olasz és görög válaszadók közel vagy több mint a fele szerint törvényben kéne megtiltani a hosszabb távú elvándorlást. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.