Trump a legrosszabb típusú csaló a golfban

Donald Trump közismerten rengeteg időt tölt golfozással, a hétvégéi is rendre úgy néznek ki, hogy valamelyik pályáját látogatva hol játszik, hol pedig Twitteren kommentálja a világ eseményeit. Most viszont új megvilágításába kerülhetnek a golfozási szokásai: a New York Post vasárnapi cikke ugyanis egy kedden megjelenő könyvet harangozott be, amit egy ismert és díjazott sportújságíró, a Sports Illustrated-nél dolgozó Rick Reilly jegyez, aki korábban maga is játszott már együtt Trumppal.

És aminek egyik fő megállapítása, hogy Trump a többi golfozó szerint a legrosszabb típusú csaló. 

Fotó: ANDY BUCHANAN/AFP

A beharangozók szerint Reilly Trump golfmániája felől írta meg az elnök személyiségét. Nem ez az első alkalom, hogy Trumpot csalással vádolják meg: a Guardian cikke szerint a többszörös LPGA-győztes Suzann Pettersen 2018 januárjában beszélt arról egy interjúban, hogy Trump pokoli mód csal. 

A könyvben viszont további megszólalók is akadnak: a színész Samuel L Jackson például a beszámolók szerint arról beszélt, hogy tisztán látta, amint Trump beütött egy labdát a pályán lévő tóba, majd a segédje azt állította, hogy megtalálta. De a bokszoló Oscar de la Hoya és Alice Cooper is az ismert szemtanúk között van említve a könyvben. 

A sportriporter Mike Tirico pedig még Trump megválasztása előtt futott bele egy kínos esetbe: az ismert tévés elmondása szerint élete ütését vitte véghez, 230 jardot repült a labdája, tudta, hogy közel kell legyen a lyukhoz. De amikor megkereste a labdáját, messzebb találta meg, egy gödörben. Tricio nem értette a dolgot, egészen odáig, míg a meccs után szóba nem elegyedett Trump segédjével, aki elárulta neki, hogy valóban a lyukhoz közel ütött, de az előbb odaérő Trump egyszerűen odébb dobta a labdáját. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.