22 kiló műanyag volt a vemhes bálna gyomrában

külföld
2019 április 02., 06:51
comments 98

Egy terhes nagy ámbráscet holttestét sodorta a víz partra Szardínia egy turisták által kedvelt részén, Porto Cervónál. A 8 méter hosszú állat hasában 22 kg műanyagot találtak. Az esetről elsőként a szardíniai SeaMe nonprofit szervezet tájékoztatott. Vezetője, Luca Bittau a CNN-nek azt mondta, az emlős testében szemetet, halászhálókat, csöveket és egy csomag folyékony mosószert találtak, ami még mindig beazonosítható állapotban volt, látszott a márkája és a vonalkódja is. 

photo_camera Fotó: SeaMe Sardinia

„Vemhes volt és szinte biztos, hogy a magzat elpusztult már azelőtt, hogy az állat partra sodródott” - mondta Bittau. „A magzat már erősen bomlásnak indult”.

A halál okát még nem tudják, a holttestet Páduában fogják megvizsgálni. Sergio Costa, Olaszország környezetvédelmi minisztere azt írta Facebookon, „van még olyan ember, aki azt mondja, hogy ezek nem fontos problémák? Számomra azok, a legfontosabbak”.

(CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.