22 kiló műanyag volt a vemhes bálna gyomrában

Egy terhes nagy ámbráscet holttestét sodorta a víz partra Szardínia egy turisták által kedvelt részén, Porto Cervónál. A 8 méter hosszú állat hasában 22 kg műanyagot találtak. Az esetről elsőként a szardíniai SeaMe nonprofit szervezet tájékoztatott. Vezetője, Luca Bittau a CNN-nek azt mondta, az emlős testében szemetet, halászhálókat, csöveket és egy csomag folyékony mosószert találtak, ami még mindig beazonosítható állapotban volt, látszott a márkája és a vonalkódja is. 

Fotó: SeaMe Sardinia

„Vemhes volt és szinte biztos, hogy a magzat elpusztult már azelőtt, hogy az állat partra sodródott” - mondta Bittau. „A magzat már erősen bomlásnak indult”.

A halál okát még nem tudják, a holttestet Páduában fogják megvizsgálni. Sergio Costa, Olaszország környezetvédelmi minisztere azt írta Facebookon, „van még olyan ember, aki azt mondja, hogy ezek nem fontos problémák? Számomra azok, a legfontosabbak”.

(CNN)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.