22 kiló műanyag volt a vemhes bálna gyomrában

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy terhes nagy ámbráscet holttestét sodorta a víz partra Szardínia egy turisták által kedvelt részén, Porto Cervónál. A 8 méter hosszú állat hasában 22 kg műanyagot találtak. Az esetről elsőként a szardíniai SeaMe nonprofit szervezet tájékoztatott. Vezetője, Luca Bittau a CNN-nek azt mondta, az emlős testében szemetet, halászhálókat, csöveket és egy csomag folyékony mosószert találtak, ami még mindig beazonosítható állapotban volt, látszott a márkája és a vonalkódja is. 

Fotó: SeaMe Sardinia

„Vemhes volt és szinte biztos, hogy a magzat elpusztult már azelőtt, hogy az állat partra sodródott” - mondta Bittau. „A magzat már erősen bomlásnak indult”.

A halál okát még nem tudják, a holttestet Páduában fogják megvizsgálni. Sergio Costa, Olaszország környezetvédelmi minisztere azt írta Facebookon, „van még olyan ember, aki azt mondja, hogy ezek nem fontos problémák? Számomra azok, a legfontosabbak”.

(CNN)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.