22 kiló műanyag volt a vemhes bálna gyomrában

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Egy terhes nagy ámbráscet holttestét sodorta a víz partra Szardínia egy turisták által kedvelt részén, Porto Cervónál. A 8 méter hosszú állat hasában 22 kg műanyagot találtak. Az esetről elsőként a szardíniai SeaMe nonprofit szervezet tájékoztatott. Vezetője, Luca Bittau a CNN-nek azt mondta, az emlős testében szemetet, halászhálókat, csöveket és egy csomag folyékony mosószert találtak, ami még mindig beazonosítható állapotban volt, látszott a márkája és a vonalkódja is. 

Fotó: SeaMe Sardinia

„Vemhes volt és szinte biztos, hogy a magzat elpusztult már azelőtt, hogy az állat partra sodródott” - mondta Bittau. „A magzat már erősen bomlásnak indult”.

A halál okát még nem tudják, a holttestet Páduában fogják megvizsgálni. Sergio Costa, Olaszország környezetvédelmi minisztere azt írta Facebookon, „van még olyan ember, aki azt mondja, hogy ezek nem fontos problémák? Számomra azok, a legfontosabbak”.

(CNN)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,45 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.