22 kiló műanyag volt a vemhes bálna gyomrában

2019 április 2., kedd 6:51
100

Egy terhes nagy ámbráscet holttestét sodorta a víz partra Szardínia egy turisták által kedvelt részén, Porto Cervónál. A 8 méter hosszú állat hasában 22 kg műanyagot találtak. Az esetről elsőként a szardíniai SeaMe nonprofit szervezet tájékoztatott. Vezetője, Luca Bittau a CNN-nek azt mondta, az emlős testében szemetet, halászhálókat, csöveket és egy csomag folyékony mosószert találtak, ami még mindig beazonosítható állapotban volt, látszott a márkája és a vonalkódja is. 

Fotó: SeaMe Sardinia

„Vemhes volt és szinte biztos, hogy a magzat elpusztult már azelőtt, hogy az állat partra sodródott” - mondta Bittau. „A magzat már erősen bomlásnak indult”.

A halál okát még nem tudják, a holttestet Páduában fogják megvizsgálni. Sergio Costa, Olaszország környezetvédelmi minisztere azt írta Facebookon, „van még olyan ember, aki azt mondja, hogy ezek nem fontos problémák? Számomra azok, a legfontosabbak”.

(CNN)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt