A Fideszt is várja Salvini az áprilisban alakuló szélsőjobbos pártcsaládjába

POLITIKA
2019 április 02., 18:17
comments 414

Hamarosan megalakulhat a jobboldali populista erők pártszövetsége, amit Matteo Salvini, az olasz Liga vezetője még márciusban jelentett be. A Presse információi szerint az Európai Népek és Nemzetek Szövetségének ( AEPN) alakuló ülését április 8-án Milánóban tartják, a mottója pedig Józan ésszel Európáért lesz.

photo_camera Heinz Christian Strache, Marine Le Pen és Matteo Salvini Fotó: Giuseppe Cacace/AFP

Bár felmerült, hogy az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) is csatlakozik a pártcsaládhoz, a párt szóvivője a lapnak azt mondta, jelen állás szerint nem lesznek ott, de nincs kizárva, hogy aztán mégis mennek.

A múlt héten Salvini arról beszélt, hogy a Liga összes szövetségesét várják, és az EU reformjával kapcsolatos elképzeléseiket is bemutatnák. A lap szerint ehhez nagyjából 20 párt csatlakozhat, ezek között említették a Fideszt, a francia Marine Le Pen-féle Nemzeti Gyűlést, a Geert Wilders-féle szabadságpártot és a német AfD-t.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.