A magyarok többsége szerint nagyon rossz az egészségyügyi rendszer

Egészségügy
2019 április 02., 07:09
comments 118

A többség nagyon rossz véleménnyel van az orvosi ellátásról, aminek színvonalát alig „kettes fölé”-re értékelték a megkérdezettek, hangzott el Medical Tribune konferencián. A Népszava beszámolója szerint a Závecz Research által ezer fős mintán márciusban készített felmérés válaszadóinak

  • 41 százalékának nagyon rossz,
  • 21 százalékának rossz,
  • 22 százalékának közepes,
  • 8 százalékának jó,
  • és szintén 8 százalékának nagyon jó a megítélére a magyar egészségügyről.

A mostani közvélemény-kutatást összehasonlították a HírTV megbízásából még 2017- készített hasonló kérdéssorral, kiderült:

két év alatt mindössze két tized százalékkal javult az állami egészségügyi szolgáltatások megítélése.

De csak azért, mert a 18 és 49 év köztiek ritkábban veszik igénybe az állami szolgáltatást. A gyakori orvoslátogatók semmilyen pozitív változást nem érzékeltek az idő során.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.