Közel húszmilliárd forint ragadt bent Matolcsy unokatestvérének végelszámolás alá került bankjában

Az LMP-s Demeter Márta kérdésére árulta el Matocsy György jegybank elnök, hogy 

kilenc magánszemély és 49 vállalati betétes mintegy 20 milliárd forintja ragadt bent a végelszámolás alá került NHB Bank-ban. 

A kilenc magánszemély betéteinek összege 1,1 milliárd forint, míg a 49 céges betét összértéke kicsivel több mint 18 milliárd forint.

Március 14-én vonta vissza a Magyar Nemzeti Bank az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. (NHB) tevékenységi engedélyét, és rendelte el végelszámolását az ügyfelek érdekeinek védelmében. A bank Matolcsy György unokatestvérének, Szemerey Tamásnak a tulajdonában állt. A jegybank tájékoztatása szerint a csekély számú betétest az Országos Betétbiztosítási Alap a jogszabály által előírt 15 munkanapon belül kártalanítja, követelésüknek megfelelően ügyfelenként és betétenként akár 100 ezer euróig, több mint 31 millió forintig. Az OBA kártalanítás összegét is meghaladó betéttel összesen 9 magánszemély és 49 vállalati betétes rendelkezett a hitelintézetnél. 

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.