Megvette és négy év alatt 125-szörösére növelte a vasútépítő cége nyereségét Mészáros Lőrinc

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Március közepén számolt be a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó R-Kord Kft., hogy 2018. június vége óta 

aktív szerződésállománya 20,3 milliárd forinttal nőtt, jelenleg már 103,6 milliárd forintnyi megbízása van. 

A vasútépítéssel foglalkozó cég kizárólag állami megrendeléseken dolgozik, igen eredményesen: a G7 által összesített adatok szerint nincs szinte olyan fő vasútvonal az országban, amin éppen ne lenne munkájuk. Igaz, ennek legfőbb oka, hogy az R-kord az iCell Mobilsoft Zrt.-vel közösen nyerte el a rádiókommunikációs rendszer kiépítésének második ütemét: mintegy 2255 kilométeren 59 milliárdért. 

A G7 megjegyzi: mióta Mészáros 2013-ban megvette a céget, brutális fokozatra kapcsolt. 

Négy év alatt a forgalmat a korábbi 44-szeresére bővítette, míg nyeresége 125-szörösére emelkedett.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.