Rekord: tavaly 623 ezer gyorshajtásos bírságot küldtek ki 21,17 milliárd forint értékben

Rekordszámú gyorshajtásos csekket küldött ki tavaly a rendőrség rekordértékben. A Vezess.hu érdeklődésére elárulták:

623 142 bírságot szabtak ki 2018-ban, mintegy 21,17 milliárd forint értékben.

Egy évvel korábban ez az össze csak 16,14 milliárd forint volt. A lap által bemutatott adatok szerint a sebességmérés és bírságolás nem eredményezi balesetek számának csökkentését.

Míg 2018 első hat hónapjában 7734, addig a második félévben 9182 személyi sérüléses baleset történt a magyar utakon. Mindkét adat a legrosszabb 2010 óta.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.