Rekord: tavaly 623 ezer gyorshajtásos bírságot küldtek ki 21,17 milliárd forint értékben

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Rekordszámú gyorshajtásos csekket küldött ki tavaly a rendőrség rekordértékben. A Vezess.hu érdeklődésére elárulták:

623 142 bírságot szabtak ki 2018-ban, mintegy 21,17 milliárd forint értékben.

Egy évvel korábban ez az össze csak 16,14 milliárd forint volt. A lap által bemutatott adatok szerint a sebességmérés és bírságolás nem eredményezi balesetek számának csökkentését.

Míg 2018 első hat hónapjában 7734, addig a második félévben 9182 személyi sérüléses baleset történt a magyar utakon. Mindkét adat a legrosszabb 2010 óta.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.