"Teljes vendetta": szinte mindenkit kivágtak a HírTV-ből

Szinte a teljes HírTV-t kirúgták, alig fél tucat lehet azok száma, akik maradhat és továbbdolgozhatnak, írja a Népszava. A csatorna hétfőtől összeolvadt az EchoTV-vel, ami így meg is szűnt. A logó maradt, a műsorokat az echósok készítik. A lapnak nyilatkozó hírtv-s beszámolója szerint hétfőn rendelte be magához Répássy Bálint vezérigazgató és helyettese, Szikszai Péter az embereket, akikkel közölték, hogy 

"május elsejéig él a szerződésük, de áprilisban már felmondási idejüket töltik, nem kell dolgozniuk."

A Népszava szerint nemcsak a budapesti szerkesztőséget tették lapátra, de felmondtak a vidéki stáboknak is, közülük csak néhány dolgozhatnak majd be külsősként. Állítólag elhangzott: nincs szükség olyanra, aki a G-nap után a HírTV-ben dolgozott. A lap informátora szerint

"sejteni lehetett, hogy sok szerkesztőnek, ismertebb műsorvezetőnek mennie kell, de hogy a műszakot is elküldik… Egy operatőrnek vagy fodrásznak mi köze a tartalomhoz? De állítólag a Fidesznél többen teljes vendettát akartak: akik nem álltak fel a G-nap után, azokat el kell takarítani a szerkesztőség környékéről is."

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.