A zuglói Fidesz szerint pénzszivattyúként működik a parkolási rendszer, amit ők is megszavaztak

Budapest
2019 április 03., 14:30

A Fidesz zuglói szervezete az alábbi közleményt adta ki:

„Zuglóban, a fővárosi kerületek közül egyedüliként, veszteséges a parkolási rendszer. Ez milliárdos nagyságrendű kárt okoz a kerületnek. A parkolási rendszer bevezetéséről szóló határozatot Karácsony Gergely hivatala terjesztette elő, annak megvalósításáért Karácsony Gergely polgármester a felelős.

Karácsony Gergelynek vállalnia kell a felelősséget az általa felállított és pénzszivattyúként működő parkolási rendszerért. Karácsony nem bújhat mások háta mögé, választ kell adnia arra, hová tűnik a pénz és kik azok, akik gazdagodnak a zuglói polgárok kárára. Választ kell adnia arra, hogy neki és az őt támogató MSZP-nek milyen kapcsolata van azokkal, akik meglopják a zuglói polgárokat.

Azért, hogy ezekre a kérdésekre megtudjuk a választ, vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a zuglói Fidesz.”

Tehát a zuglói Fidesz kivizsgálná a lakosokat megkárosító, gyanús parkolási rendszert, és azt állítja, hogy azért kizárólag Karácsony Gergely a felelős. Érdemes megnézni, hogyan szavaztak az előre tudhatóan necces szerződésről a zuglói fideszesek: 

  1. Barabás-Ferenc József (Fidesz-KNDP): IGEN
  2. Bihary Zoltán (Fidesz-KDNP): IGEN
  3. Erdős Dóra (Fidesz-KDNP): IGEN
  4. Cseke Vanda (Fidesz-KDNP): IGEN
  5. Gyügyei Attila (Fidesz-KDNP): IGEN
  6. Kovács Balázs (Fidesz-KDNP): IGEN
  7. Rozgonyi Zoltán (Fidesz-KDNP): IGEN
  8. Tildy Balázs (Fidesz-KDNP): IGEN
  9. Varga Péter (Fidesz-KDNP): IGEN

Zuglóban 2017-ben vezették be a fizetős parkolást. A képviselő-testület szavazhatott a tenderről. A döntést megelőzően két komoly aggály is felmerült. Egyfelől, hogy a közel 300 millió forinttal olcsóbb ajánlatot fura módon kizárták a pályázók közül, a másik, hogy a győztes pályázó a hírhedt Centrum Parkoló Kft egyik utódcége lehet, ami mögött rejtve a birodalom alapítója Kupper András áll. 

Az aggályokat a testület lesöpörte, és a Fidesz az MSZP-vel összefogva egyöntetűen megszavazta a botrányos szerződést. Karácsony Gergely tartózkodásával szentesítette a megállapodást, majd később beismerte, hogy a Fidesz és a szocialisták háttéralkut kötöttek, amit ő polgármesterként nem akadályozott meg

A Sötét parkolási ügyek című filmünkben megnézheti a szavazás feszült pillanatait is:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.