Pécsen ötpárti ellenzéki együttműködés állt össze a Fidesszel szemben

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Szerda délelőtt sajtótájékoztatón jelentette be azt az öt legnagyobb ellenzéki párt (MSZP, Jobbik, DK, Momentum és LMP) pécsi képviselője, hogy közös listát kívánnak állítani az őszi önkormányzati választásra, mert közös céljuk a Fidesz leváltása – írta meg a Szabad Pécs.

Szerintük erre a városban minden esély megvan, elhatározták, hogy a közeljövőben megegyeznek a legfontosabb gyakorlati részletekről.

Pécsen a korábbi 19 helyett idén 18 egyéni városházi képviselői helyet osztanak ki közvetlenül. A most bejelentett együttműködési szándék arról szól, hogy közös képviselői listát állítanak.

A Fidesz reakciója lényegében ez volt, illetve a közlemény vége szó szerint: „A pécsieknek nem szabad hagyniuk, hogy átverjék őket, nem szabad hagyniuk, hogy felelőtlen emberek káoszt okozzanak szűk hazánkban, nem szabad hagyniuk, hogy migránsvárost kreáljanak Pécsből.” (Szabad Pécs)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.