Zuckerberg: A Facebook nem tudja garantálni, hogy nem avatkoznak be az EP-választásba

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A Facebook ma már sokkal jobban ki tudja szűrni a beavatkozási kísérleteket egy választásba, mint 2016-ban, de nem tudja garantálni, hogy a május végi EP-választásokkor nem fogják manipulálni – mondta Mark Zuckerberg, a közösségi oldal alapítója és vezetője kedden az ír közszolgálati tévének (RTE) adott interjújában.

A cég azt állítja, hogy nem kímélt pénzt és fáradságot az EP-választások manipulálásának megakadályozására, miután feltételezett orosz ügynökök felhasználták a Facebookot és más közösségi oldalakat arra, hogy befolyásolják a 2016-os amerikai elnökválasztás eredményét. 2016 óta már több fontos választás volt, ami viszonylag tisztán folyt le, és bebizonyította, hogy működik az a védelem, amit a cég kiépített – mondta Zuckerberg.

„Nyilvánvalóan fejlődtünk, de nem hiszem, hogy bárki garantálni tudná, hogy minden veszélyt el tudunk hárítani egy olyan világban, amiben idegen államhatalmak próbálnak meg beleavatkozni választásokba. Ez egy folyamatos fegyverkezési verseny, amiben szakadatlanul építjük a védelmünket, de a beavatkozni akaró kormányok is folyamatosan fejlesztik eszközeiket, taktikájukat”

– mondta Zuckerberg.

Mark Zuckerberg egy VR-készülékkel a fején 2016. február 25-én Berlinben.Fotó: Kay Nietfeld/AFP

Az amerikai hírszerzés megállapította, hogy Oroszország dezinformációs és kalózhadjáratot folytatott az amerikai demokratikus választási rendszer ellen, segítendő Donald Trump elnökjelölt kampányát. (Moszkva tagadja ezt.)

A Facebook az EU-s intézmények nyomására a múlt héten szigorította a politikai hirdetési szabályokat. A cég ezenkívül bejelentette, hogy fokozza az erőfeszítéseit a hamis információk kiszűrésére a választások előtt, és ebben a partnere lesz a dpa német hírügynökség. (MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.