Zuckerberg: A Facebook nem tudja garantálni, hogy nem avatkoznak be az EP-választásba

2019 április 3., szerda 6:49
88

A Facebook ma már sokkal jobban ki tudja szűrni a beavatkozási kísérleteket egy választásba, mint 2016-ban, de nem tudja garantálni, hogy a május végi EP-választásokkor nem fogják manipulálni – mondta Mark Zuckerberg, a közösségi oldal alapítója és vezetője kedden az ír közszolgálati tévének (RTE) adott interjújában.

A cég azt állítja, hogy nem kímélt pénzt és fáradságot az EP-választások manipulálásának megakadályozására, miután feltételezett orosz ügynökök felhasználták a Facebookot és más közösségi oldalakat arra, hogy befolyásolják a 2016-os amerikai elnökválasztás eredményét. 2016 óta már több fontos választás volt, ami viszonylag tisztán folyt le, és bebizonyította, hogy működik az a védelem, amit a cég kiépített – mondta Zuckerberg.

„Nyilvánvalóan fejlődtünk, de nem hiszem, hogy bárki garantálni tudná, hogy minden veszélyt el tudunk hárítani egy olyan világban, amiben idegen államhatalmak próbálnak meg beleavatkozni választásokba. Ez egy folyamatos fegyverkezési verseny, amiben szakadatlanul építjük a védelmünket, de a beavatkozni akaró kormányok is folyamatosan fejlesztik eszközeiket, taktikájukat”

– mondta Zuckerberg.

Mark Zuckerberg egy VR-készülékkel a fején 2016. február 25-én Berlinben. Fotó: Kay Nietfeld/AFP

Az amerikai hírszerzés megállapította, hogy Oroszország dezinformációs és kalózhadjáratot folytatott az amerikai demokratikus választási rendszer ellen, segítendő Donald Trump elnökjelölt kampányát. (Moszkva tagadja ezt.)

A Facebook az EU-s intézmények nyomására a múlt héten szigorította a politikai hirdetési szabályokat. A cég ezenkívül bejelentette, hogy fokozza az erőfeszítéseit a hamis információk kiszűrésére a választások előtt, és ebben a partnere lesz a dpa német hírügynökség. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt