A májusi közgyűlés előtt eldőlhet az akadémiai kutatóintézetek sorsa

POLITIKA
2019 április 04., 19:45
comments 94

A Népszava arról értesült, hogy közel a kompromisszumos megállapodás az akadémiai kutatóintézetek jövőjéről, jóval a Magyar Tudományos Akadémia májusi közgyűlése előtt tető alá hozhatják. A lap forrása szerint nem Palkovics miniszter és Lovász László egyeztet, mindkét fél saját szakértőit küldte a tárgyalóasztalhoz. A tervezett megállapodás részleteiről semmit sem tudni. Az akadémia eddig nem látott garanciát a minisztérium alatt működő kutatóhálózat hosszútávú működésére, míg a kormány ragaszkodik a kiszervezéshez: Palkovics László legutóbb azzal zsarolt, hogy hónapokig visszatartotta az MTA intézményeinek járó pénzeket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.