A média teljes kizárásával, interneten keresztül hallgatja meg a bíróság a christchurchi merénylőt

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Pénteken másodjára hallgatja meg az aucklandi fegyházban 24 órás felügyelet alatt őrzött Brenton Tarrantot a bíróság. A christchurchi terrortámadás elkövetője ellen a rendőrség csütörtöki közlése szerint ötven rendbeli gyilkosság és harminckilenc gyilkossági kísérlet miatt emeltek vádat. Arról nem közöltek részleteket, hogy terrorizmussal is megvádolták-e. 

Miután a 28 éves ausztrál férfi első meghallgatásán több jelét is adta, hogy az eljárást példaképéhez,  Anders Breivikhez hasonlóan saját nézeteinek népszerűsítésére használná fel, a bíróság a pénteki meghallgatást interneten keresztül bonyolítja a média teljes kizárásával. 

Brenton Tarrant március 15-én néhány perccel azután, hogy közzétette 74 oldalas kiáltványát, két mecsetben összesen 50 ember lőtt le. A merényletet élőben közvetítette. (Reuters)   

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.