Baromi vagány kanadai lánctalpas mocsárjárókat állítanak hadrendbe a balatoni tűzoltók

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Mostantól érdemes lesz mocsárba veszni, de legalábbis beleragadni a Balaton környékén: 3 olyan lenyűgöző mocsárjárót szerzett be ugyanis a katasztrófavédelem, amikhez hasonló sem szolgált soha Magyarországon.

A Kanadából importált, ezért mínusz és plusz negyven fok között működőképes, egy quad és egy tank gyermekének tűnő öszvérek tényleg sokoldalúak. Egyrészt könnyedén lepattintható a valójában gumiból készült lánctalpuk, így szárazföldön is használhatók nyolckerekes bulijárműként. Másrészt úszni is tudnak, ha túl mély lenne a víz a mocsárban - mesélte a 444-nek Dóka Imre, a katasztrófavédelem helyettes szóvivője. 

Hajóként 360 kilónyi terhet tudnak szállítani, autóként 500 kilónál is többet. Hordágyat is lehet szerelni rájuk, anélkül pedig 6 emberrel is elpöfögnek, szárazon maximum 30, terepen 4 kilométer per órával.

A három járgányt Balaton-környéki tűzoltóságokon fogják elhelyezni, a bevetésekhez pedig utánfutón szállítják őket.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.