Baromi vagány kanadai lánctalpas mocsárjárókat állítanak hadrendbe a balatoni tűzoltók

tech
2019 április 04., 09:49
comments 46

Mostantól érdemes lesz mocsárba veszni, de legalábbis beleragadni a Balaton környékén: 3 olyan lenyűgöző mocsárjárót szerzett be ugyanis a katasztrófavédelem, amikhez hasonló sem szolgált soha Magyarországon.

link Forrás

A Kanadából importált, ezért mínusz és plusz negyven fok között működőképes, egy quad és egy tank gyermekének tűnő öszvérek tényleg sokoldalúak. Egyrészt könnyedén lepattintható a valójában gumiból készült lánctalpuk, így szárazföldön is használhatók nyolckerekes bulijárműként. Másrészt úszni is tudnak, ha túl mély lenne a víz a mocsárban - mesélte a 444-nek Dóka Imre, a katasztrófavédelem helyettes szóvivője. 

Hajóként 360 kilónyi terhet tudnak szállítani, autóként 500 kilónál is többet. Hordágyat is lehet szerelni rájuk, anélkül pedig 6 emberrel is elpöfögnek, szárazon maximum 30, terepen 4 kilométer per órával.

A három járgányt Balaton-környéki tűzoltóságokon fogják elhelyezni, a bevetésekhez pedig utánfutón szállítják őket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.