Baromi vagány kanadai lánctalpas mocsárjárókat állítanak hadrendbe a balatoni tűzoltók

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Mostantól érdemes lesz mocsárba veszni, de legalábbis beleragadni a Balaton környékén: 3 olyan lenyűgöző mocsárjárót szerzett be ugyanis a katasztrófavédelem, amikhez hasonló sem szolgált soha Magyarországon.

A Kanadából importált, ezért mínusz és plusz negyven fok között működőképes, egy quad és egy tank gyermekének tűnő öszvérek tényleg sokoldalúak. Egyrészt könnyedén lepattintható a valójában gumiból készült lánctalpuk, így szárazföldön is használhatók nyolckerekes bulijárműként. Másrészt úszni is tudnak, ha túl mély lenne a víz a mocsárban - mesélte a 444-nek Dóka Imre, a katasztrófavédelem helyettes szóvivője. 

Hajóként 360 kilónyi terhet tudnak szállítani, autóként 500 kilónál is többet. Hordágyat is lehet szerelni rájuk, anélkül pedig 6 emberrel is elpöfögnek, szárazon maximum 30, terepen 4 kilométer per órával.

A három járgányt Balaton-környéki tűzoltóságokon fogják elhelyezni, a bevetésekhez pedig utánfutón szállítják őket.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.