Budapesti tiszteletbeli konzulság miatt diplomáciai útlevele volt a szlovákiai újságírógyilkosság feltételezett felbujtójának

bűnügy
2019 április 4., 11:10
comments 89

A szlovák lapok szerint a rendőrök tegnap először hallgatták ki Marián Kočnert, akit a hatóságok azzal vádolnak, hogy ő rendelte meg Ján Kuciak oknyomozó újságíró és barátnőjének meggyilkolását. A férfi mindent tagad, a lakásában tartott házkutatáskor egy páncélszekrényből viszont egy különös útlevél került elő. A dokumentum szerint Kočner a Guineai Köztársaság állampolgára, sőt Guinea tiszteletbeli budapesti konzulja volt 1999 és 2004 között. A Dennik N nevű szlovák lap napokkal ezelőtt megkérdezte a magyar Külgazdasági és Külügyminisztériumot, hogy valódi-e a vállalkozónál talált diplomata útlevél, de nem kaptak választ. Kočner ügyvédje az Új Szó szerint megerősítette, hogy az útlevél volt az egyik oka annak, hogy elrendelték Kočnert őrizetének meghosszabbítását, a hatóságok ugyanis attól tartottak, külföldre menekül.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt