Büntetővámokkal fenyegette meg Mexikót Trump

külföld
2019 április 04., 18:00

"Ha Mexikó nem akar nekünk segíteni, nem gond, de akkor vámokat vetünk ki a gépjárművekre. És ha ez nem működik, lezárjuk a határt," mondta csütörtökön a Fehér Házban az amerikai elnök újságíróknak. Donald Trump kijelentette: egy évet kap arra Mexikó, hogy érdemi lépéseket tegyen az Egyesült Államokba jutó kábítószer és migránsok csökkentésében. Ha nem látszik javulás, akkor előbb vámot vet ki, és csak utána kerülhet szóba a határok lezárása.

Igaz, Trump legutóbb múlt pénteken fenyegetőzöt a határok lezárásával, amiből semmi sem valósult meg. (Reuters/Mti)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.