Mégsem börtönzik be Polgár "Tomcat" "Tolvajkergető" Tamást

bűnügy
2019 április 4., 9:50
comments 838

Nem kell börtönbe vonulnia a magát "Tolvajkergetőknek" nevező banda négy tagjának. A Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön kihirdetett másodfokú, jogerős ítéletében az első fokon kiszabott letöltendő szabadságvesztést felfüggesztettre, a felfüggesztett szabadságvesztéseket próbára bocsátásra enyhítette.

A Polgár "Tomcat" Tamás vezette banda tagjai 2015 áprilisában a Széna téren hagytak egy nagy értékű kerékpárt, amit mozgásérzékelővel szereltek fel. Amikor a biciklit ellopták, a négy vádlott a tolvaj - az ügy sértettje - után eredt. Napokkal később sikerült megtalálniuk. Polgár ekkor többször is provokálta a tolvajt, előbb szóban, majd tettleg, például pofon ütötte. Amikor pedig a tolvaj visszatámadt, Polgár Tamás két társa lefogta a fiatalembert, felsőtestét előredöntötte, Polgár Tamás pedig acélbetétes bakancsával egyszer, közepes erővel fejbe rúgta a sértettet.

Az ügyészség önbíráskodás miatt emelt vádat, a vádlottak tagadták bűnösségüket.

Első fokon Polgárt két év letöltendő börtönre ítélték súlyos testi sértés és garázdaság miatt, három társára egy év körüli felfüggesztett szabadságvesztéseket szabtak ki. Az ügyészek a minősítés megváltoztatásáért és súlyosbításért, a védők felmentésért és enyhítésért fellebbeztek. A Fővárosi Ítélőtábla az ügyészség indítványát teljes egészében, a védelmét részben elvetette. Nem változtatta meg az ügy minősítését és nem mentette fel a vádlottakat, de enyhítette a kiszabott ítéleteket.

A tábla szóbeli indoklásában többek között rámutatott arra, hogy ami történt, az a biciklitolvaj vonatkozásában "messze nem nevezhető tettenérésnek", sokkal inkább arról van szó, hogy a tolvajkergetők egy konkrét esetben megkísérelték igazolni gyanújukat. Továbbá nem merülhet fel a védelem által emlegetett jogos védelem, hisz Polgár Tamás provokálta a sértettet, s ez vezetett a verekedéshez. Enyhítő körülményként értékelték, hogy a vádlottak már a rúgás előtt hívták a rendőröket, utána pedig tőlük telhetően megpróbálták elhárítani tettük következményeit, ellátták a sérültet és hívták a mentőket.

Polgárt jogerősen másfél év, négy évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, társait két évre próbára bocsátották - ami azt jelenti, hogy büntetést csak abban az esetben szabnak ki rájuk ebben az ügyben, ha próbára bocsátásuk ideje alatt újra bűncselekményt követnek el. (Via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt