Szijjártó Péter kitüntette a magyar ügyekért felelős volt amerikai államtitkárt

POLITIKA
2019 április 04., 09:04

Wess Mitchellnek, az amerikai külügyminisztérium európai és eurázsiai ügyekért felelős államtitkára volt, ő felet a magyar-amerikai kapcsolatokért is. Mitchellt még 2017-ben nevezték ki, elődje, Victoria Nuland kifejezetten rossz viszonyban volt Szijjártó Péterrel, így az új diplomatától a magyar-amerikai kapcsolatok javulását várták a kormányban. A dolog részben be is jött, a kétoldalú viszony oldottabb lett, az Egyesült Államok kormánya sokkal kevesebbet kritizálta Orbánékat, mint korábban, de csomó fontos ügyben továbbra is lassan megy az együttműködés, az amerikaiak pedig egyre türelmetlenebbek lettek. Mitchell januárban jelentette be, hogy lemond, most pedig a NATO jubileumi külügyminiszteri tanácsozásán Washingtonban tüntette ki Szijjártó Péter a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével. (24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.