Lemondott az amerikai külügy európai ügyekkel foglalkozó vezetője

külföld
2019 január 22., 16:12
comments 93

Beadta lemondását A. Wess Mitchell miniszterhelyettes, az amerikai külügyminisztérium európai ügyekkel foglalkozó részlegének vezetője. Mitchell, aki korábban Szijjártó Péter magyar külügyminiszterrel is tárgyalt, a jövő hónapban teszi le a munkát.

A 41 éves diplomata a Mike Pompeo külügyminiszternek címzett felmondólevelében személyes és szakmai indokokat egyaránt felhozott döntése mellett. azt írta, úgy érzi, megtette, amit ebben a pozícióban meg akart, és szeretne több időt a családjával tölteni.

photo_camera Fotó: ARMEND NIMANI/AFP

A Washington Post felidézte, hogy az amerikai-európai kapcsolatok szempontjából nem ez a legjobb időpont Mitchell lemondására, ugyanis az EU államaival és Oroszországgal is egyre több a súrlódása az amerikai diplomáciának. A Washington Post több rizikófaktort is említ, amikre Európában figyelnie kellene az amerikai külügynek, az egyik ilyen a lap szerint az, hogy Magyarországot autoriter rendszerbe hajló országot épít egy jobboldali populista vezető, akit a lap ugyan elnöknek nevez, de bizonyára nem Áder Jánosra gondoltak, hanem Orbánra, aki nem elnök, hanem miniszterelnök.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.