Lemondott az amerikai külügy európai ügyekkel foglalkozó vezetője

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

Beadta lemondását A. Wess Mitchell miniszterhelyettes, az amerikai külügyminisztérium európai ügyekkel foglalkozó részlegének vezetője. Mitchell, aki korábban Szijjártó Péter magyar külügyminiszterrel is tárgyalt, a jövő hónapban teszi le a munkát.

A 41 éves diplomata a Mike Pompeo külügyminiszternek címzett felmondólevelében személyes és szakmai indokokat egyaránt felhozott döntése mellett. azt írta, úgy érzi, megtette, amit ebben a pozícióban meg akart, és szeretne több időt a családjával tölteni.

Fotó: ARMEND NIMANI/AFP

A Washington Post felidézte, hogy az amerikai-európai kapcsolatok szempontjából nem ez a legjobb időpont Mitchell lemondására, ugyanis az EU államaival és Oroszországgal is egyre több a súrlódása az amerikai diplomáciának. A Washington Post több rizikófaktort is említ, amikre Európában figyelnie kellene az amerikai külügynek, az egyik ilyen a lap szerint az, hogy Magyarországot autoriter rendszerbe hajló országot épít egy jobboldali populista vezető, akit a lap ugyan elnöknek nevez, de bizonyára nem Áder Jánosra gondoltak, hanem Orbánra, aki nem elnök, hanem miniszterelnök.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.