Újabb hat évre kell börtönbe mennie Ivo Sanadernek

külföld
2019 április 04., 17:23
comments 40

A Planinska-ügyben is bűnösnek találták, hat évre ismét börtönbe kell vonulnia a volt horvát kormányfőnek, Ivo Sanadernek. A zágrábi legfelső bíróság három napig tárgyalta az ügyet, aminek ítélete szerint még miniszterelnökként tevékenyen részt vett abban, hogy egy zágrábi, Planinska utcai épületet a piaci árnál jóval drágábban vásároljon meg az állam, majd a nyereségből részesedést kapott.

Ivo Sanader egészségügyi okokra hivatkozva távol maradt a tárgyalásoktól, és az ítélethozataltól is. Sajtóinformációk szerint fél órával azután, hogy tudomást szerzett újabb büntetéséről, már csöngettek is nála a rendőrök és börtönbe vitték. A volt miniszterelnök ügyvédei gyűrűjében még elmondta, hogy szerinte bizonyítékok nélkül döntöttek ügyében, és valójában egy politikai színjátékról van csak szó. (MTI/AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.