Újabb hat évre kell börtönbe mennie Ivo Sanadernek

külföld
2019 április 04., 17:23
comments 40

A Planinska-ügyben is bűnösnek találták, hat évre ismét börtönbe kell vonulnia a volt horvát kormányfőnek, Ivo Sanadernek. A zágrábi legfelső bíróság három napig tárgyalta az ügyet, aminek ítélete szerint még miniszterelnökként tevékenyen részt vett abban, hogy egy zágrábi, Planinska utcai épületet a piaci árnál jóval drágábban vásároljon meg az állam, majd a nyereségből részesedést kapott.

Ivo Sanader egészségügyi okokra hivatkozva távol maradt a tárgyalásoktól, és az ítélethozataltól is. Sajtóinformációk szerint fél órával azután, hogy tudomást szerzett újabb büntetéséről, már csöngettek is nála a rendőrök és börtönbe vitték. A volt miniszterelnök ügyvédei gyűrűjében még elmondta, hogy szerinte bizonyítékok nélkül döntöttek ügyében, és valójában egy politikai színjátékról van csak szó. (MTI/AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt