A Momentum Göncz Árpád városközpontra nevezte át az Árpád híd metrómegállót

politika
2019 április 05., 08:06

Péntek reggel a Momentum aktivistái Göncz Árpád városközpontra matricázták át a  az Árpád híd metrómegállót. A névváltoztatást egyébként a fővárosi közgyűlés már tavaly januárban jóváhagyta, de a fideszes tiltakozás után nem hajtották végre. (Bayer Zsolt azt mondta, hogy leveri a feliratot.)

A Momentum aktivistái
photo_camera A Momentum aktivistái Fotó: Momentum

A névváltoztatást a XIII. kerületi polgármester kezdeményezte, mivel a kerület érintett városrészének hivatalos neve Göncz Árpád városközpont, amit a Fővárosi Közgyűlés el is fogadott.

A Momentum az akciót azzal indokolta, hogy  fontosnak érzi, hogy őrizzük a magyarokért, a magyarságért sokat tett személyek emlékét - és azt is, hogy ha már egyszer valamit megígérnek, akkor ne Bayer Zsoltok és más fideszesek elfogadhatatlan reakciói miatt ne tegyék meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.