A Momentum Göncz Árpád városközpontra nevezte át az Árpád híd metrómegállót

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Péntek reggel a Momentum aktivistái Göncz Árpád városközpontra matricázták át a  az Árpád híd metrómegállót. A névváltoztatást egyébként a fővárosi közgyűlés már tavaly januárban jóváhagyta, de a fideszes tiltakozás után nem hajtották végre. (Bayer Zsolt azt mondta, hogy leveri a feliratot.)

A Momentum aktivistáiFotó: Momentum

A névváltoztatást a XIII. kerületi polgármester kezdeményezte, mivel a kerület érintett városrészének hivatalos neve Göncz Árpád városközpont, amit a Fővárosi Közgyűlés el is fogadott.

A Momentum az akciót azzal indokolta, hogy  fontosnak érzi, hogy őrizzük a magyarokért, a magyarságért sokat tett személyek emlékét - és azt is, hogy ha már egyszer valamit megígérnek, akkor ne Bayer Zsoltok és más fideszesek elfogadhatatlan reakciói miatt ne tegyék meg.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.